iPhone uyumlu ilk işitme cihazı üretildi. Danimarkalı GN ReSound şirketiyle ortaklaşa çalışan Apple, iPhone'a kablosuz olarak bağlanabilen LiNX adlı cihazı ortaya çıkardı.

iPhone için tasarlanmış ilk işitme cihazı duyuruldu. Apple ile Danimarka merkezli GN ReSound adlı şirketin ortaklaşa geliştirdiği LiNX adlı ürün Bluetooth benzeri bir teknolojiden yararlanarak iPhone’a doğrudan bağlanabiliyor.
GN şirketinin geliştirdiği en küçük kablosuz cihaz olma ünvanına sahip LiNX’in öncelikli amacı işitme cihazları üzerindeki olumsuz etiketi ortadan kaldırmak. Uzaktan bakıldığında kablosuz kulaklık gibi görünen cihaz sadece duymayı artırmıyor, iPhone’a gelen çağrıların iletimini ve müzik dinleme olanağını sağlıyor. Ayrıca, kullanıcıların özel ayarlarını yapabilmeleri için cihazın iOS uygulaması da mevcut.

LiNX işitme cihazı iPhone’a bağlanırken daha az pil harcayan 2.4 Ghz kablosuz bağlantı teknolojisi kullanıyor. İki cihaz arasındaki iletişim, akıllı telefonlar ile akıllı saatler ve diğer spor aksesuarları arasındaki bağlantıya benzer bir şekilde sağlanıyor.
Reuters’ın verdiği bilgiye göre, geçtiğimiz ay tanıtılan LiNX, yaklaşık 3000 dolar fiyat etiketiyle 2014 yılı başlarında satışa sunulacak.