Herkesin kafasındaki soru: Galaxy S4'ün yapamadığını acaba bir sonraki iPhone yapabilecek mi?

Galaxy S4 ve HTC One sizi etkilemeyi başaramadıysa, iPhone 5S ile beraber gelecek yeni bir işlev, akıllı ceplerdeki yeniliklerin tükendiği fikrini değiştirebilir.

Son 1-2 senenin yeni akıllı ceplerinin donanımsal güç anlamında sürekli geliştiklerini, ancak kullanıcıları şaşırtacak yepyeni bir özellikle gelmediklerini görüyoruz. Apple, bu yeni özellikleri ilk ortaya çıkaran şirket olarak tanınıyor. Örneğin iPhone 4S'teki Siri, telefon tanıtıldığında büyük bir ilgi çekmeyi başarmıştı. Siri bugün çok fazla kullanılmıyor, ancak telefonlarımızla konuşma trendinin başlamasında önemli payı var.

Morgan Stanley'den Katy Huberty'ye göre akıllı ceplerin "yeniden doğuş" süreci henüz tamamlanmadı. Huberty, Apple'ın bir sonraki iPhone'unda yepyeni bir özelliği bizlere sunabilir. Galaxy S4'ün herkesi şaşırtacak bir yenilik sunmadığını vurgulayan Huberty, bu sene çıkması beklenen iPhone 5S'te herkesi etkileyecek bir özelliğin olmasını bekliyor.

Bir süredir sessiz kalan, Apple'ın gerçekten de "dünyayı değiştirecek" yeni bir işlev sunup sunmayacağını biz de merak ediyoruz. Donanımsal yenilikler yerine yazılımsal yeniliklerden bahsediyor olmamız da, düşünülmesi gereken noktalar arasında.