Apple'ın 12.9 inç'lik dev tabletinin özellikleri hakkında yeni iddialar geldi. Cihazın hem ince hem de çok hafif olacağı, donanım açısından ise bir hayli memnun edeceği belirtiliyor.

Apple'ın uzun süredir merakla beklenen 12.9 inç'lik iPad'inden yeni haberler var. Büyük boyutlu Apple iPad'in ismi, paylaşılan iddialara göre Apple iPad Plus şeklinde olacak. Weibo'daki bir mesajda ortaya atılan iddia, şirketin iPhone 6 Plus ile başlattığı Plus akımını bu şekile devam ettireceğini dile getiriyor.

-ipad-plus-apyjpg

Gelen bilgiler bununla da sınırlı değil. Mesaja göre iPad Plus'ın özellikleri de bekleneni verebilecek. Apple tablet 12.9 inç boyutlarında bir ekrana ve 2K çözünürlüğe sahip olacak. İncelik için paylaşılan değer 7mm iken, ağırlığın da sadece 700 gram olacağı bildiriliyor.

Bataryan değerinin 11000mAh olduğunu iddia eden mesaj sahibi, bu miktarın mevcut üst seviye Apple tabletlerden yüzde 50 oranında daha yüksek olduğunu söylüyor. Öte yandan cihaz için özel koruma kılıfları ve kapakları da üretilecekmiş.

Bir başka sevindirici haber ise Apple'ın, iPad mini 3 tabletlerini Apple iPad mini 4 ile değiştireceği söylentisi. Şirket değişim yapacak ancak arzu eden müşterilerine de daha düşük fiyattan mini 2 satmaya devam edecek. Tüm bu gelişmelerin ne zaman hayata geçeceği ise şimdilik belirsiz.

Shiftdelete'den alıntıdır.