Uygulama geliştiricilerine büyük önem veren Apple geçtiğimi yıllarda daha kolay kod yazılması için Swift adını verdiği yeni programlama dilini duyurmuştu. App Store için geliştirilen uygulamalar artık Swift sayesinde daha kolay kodlanabilmeye başlanmıştı. Geliştiricilerine desteği esirgemeyen firma bugün bir konuda daha atılım yaptığını açıkladı.

-apple-store-uygulama-boyutu-apyjpg

2008 yılından bu zamana kadar App Store'da uygulamaların boyutları 2GB'tı geçemiyordu. Bu yüzden dolayı özellikle oyun geliştiricileri oyunlarındaki kaplamaların detaylarını düşürmek veya çok fazla sıkıştırmak zorunda kalıyordu. Bazı geliştiriciler ise App Store'daki uygulama boyutunu normal tutup indirilebilir içerik adı altında uygulamanın eksik kalan dosyalarını indirtmeye yöneltiyordu.

Apple da bu durumdan şikayet eden geliştiricilerine kulak verdi ve App Store'daki 2GB olan sınırı 4GB'ta yükselttiğini açıkladı. Artık geliştiriciler uygulamalarının özelliklerini kısmadan ve sıkıştırmadan App Store'da yayımlayabilecek.

Hücresel veri üzerinden indirme sınırının 100 MB olmasından dolayı daha geniş boyutlara sahip olan uygulamaları indirmek için yine Wi-Fi bağlantısını kullanmak zorunda kalacaksınız. Bakalım Apple 100MB sınırını da ilerleyen günlerde arttıracak mı?

sdn'den alıntıdır.