Apple'ın sesli kişisel asistanı Siri son iOS sürümünde yeni özellikler kazanacak. iPhone kullanıcıları artık Siri'ye hands-free aramalar yaptırabilecek.


İsim:  siri-ios-7.jpg
Görüntüleme: 79
Büyüklük:  38.0 KB (Kilobyte)

Apple'ın sesli kişisel asistanı Siri, iOS 8.3 sürümü ile yeni özellikler kazanacak. Geçtiğimiz sonbahar aylarında iOS 8 güncellemesi ile "Hey Siri" özelliğini kullanıma sokan Apple, kullanıcılara iOS cihazlarına dokunmadan Siri'yi aktif etme özelliğini sunmuştu.

"Hey Siri" ve daha fazla eller serbest!

iOS 8.3 sürümü ise Siri'ye yeni arama özellikleri getiriyor. Daha önce sesli komutlar ile arama yaptırılabilen Siri, hoparlör üzerinden arama gerçekleştiremiyordu. Sesli asistan ile arama başlatan kullanıcılar, daha sonra hoparlörü kendileri manuel olarak aktif etmek zorunda kalıyordu.

İsim:  screen-shot-2015-03-22-at-180400.png
Görüntüleme: 76
Büyüklük:  93.0 KB (Kilobyte)

Hoparlör üzerinden arama

Son sürümde bu duruma bir çözüm getiren Apple'ın, Siri'nin speaker üzerinden arama yapma yönündeki istekleri anlamasını sağladı. 9to5mac'in haberine göre, iOS 8.3 kullanıcıları sesli asistanlarından herhangi bir kişisi speaker üzerinden aramasını isteyebilecek. Böylece Siri, aramayı otomatik olarak hoparlörler üzerinden başlatacak. Araba kullanımı ve fiziksel aktivite gibi durumlarda yeni özelliğin kullanışlı olacağını söyleyebiliriz. Gelecek sürümde Türkçe özelliğine sahip olacak Siri bakalım ne gibi gelişmelerle karşımızda olacak?