İsimlendirme konusunda da bir mantık olmalı, kafalar karışmamalı.

Teknoloji dünyasının efsane isimlerinden Steve Jobs, 5 Ekim 2011'de hayatını kaybetmişti. Jobs, Apple'ın kurucularından biriydi ve özellikle son yıllarda iPhone ve iPad gibi ürünlerle Apple'ın tüm dünyada büyük bir popülarite kazanmasında başrol oynamıştı (Var olan popülariteyi daha da artırdı diyelim, neyse...).

Jobs'ın zamansız ölümü, sadece Apple'da değil, tüm teknoloji dünyasında olumsuz bir etki bıraktı haliyle. Zira onun gibi düşünceleri bulunan insanlar pek az. Bu sebeple Apple'ın artık eskisi gibi olmadığını söyleyenler de bir hayli fazla.

Steve Jobs zamanı Apple'da danışman olarak çalışan ve Jobs'a ürün isimleri konusunda da yardımlarda bulunan Ken Segall, geçtiğimiz günlerde Apple hakkında konuştu ve firmanın ürün isimlendirme politikasını eleştirdi.

Örneğin: Apple iPad ve Apple iPad 2'den sonra sırada olması gereken model ismi Apple iPad 3'tür. Üçüncü nesil Apple iPad denmesi, pek de hoş olmuyor, kullanıcıların kafasının karışabileceği eleştirisinde bulunuyor. Ayrıca Segall, firmanın önemli ürünlerinden iPhone'da "S" takısının kullanılmasının da artık müşteriler tarafında bir beklenti oluşturduğunu düşünüyor. "Önce sayı takılı telefon, ardından sayının yanına S takısının geleceği beklentisi" yani.

Kısacası bu isimlendirme sisteminin mantıklı olmadığını belirtiyor. Peki siz ne dersiniz bu duruma?
Not: Alıntıdır.