Yaklaşmakta olan yeni iPhone'la ilgili iddialar devam ediyor.

Apple cephesinde iPhone 6s hareketliliği var. Şimdiye kadar birçok sızıntı gerçekleşti ve söylentiler ortaya çıktı. iPhone 6s ve 6s Plus'ta 7000 serisi alüminyum, yeni sensörler, Force Touch, 12 MP'lik ana kamera ve daha yüksek değerde pil bekleniyor.

Pil konusunda çeşitli spekülasyonlar var. İsimsiz sanayi kaynaklarına dayandırılan iddiaya göre iPhone 6s'te 1950 mAh'lık pil olabilir (iPhone 6'da 1810 mAh). Apple'ın pil konusundaki sabıkası belli. Şirket genel olarak S serilerinde pil değerini biraz yükseltti. Mesela iPhone 5'te 1440 mAhlık pil bulunurken, 5s'te ise 1560 mAh'lık pil yer alıyor. Bu yüzden iddiada geçen değer doğru olabilir. Bazı öngörü raporlarında ise 2000 mAh'lık pilden söz ediliyordu. Ancak Apple'ın sağı solu da belli olmaz.

iPhone 6s Plus'ın pil değeri konusunda ise herhangi bir detay yok. Apple'ın 9 Eylül'de iPhone 6s ve 6s Plus'ı tanıtması bekleniyor. Eski iddiaları biraz karıştırırsak bu tarihte yeni iPad'ler ve Apple TV'de tanıtılabilir. Bunun dışında iPad'lerin 6s ve 6s Plus'la aynı dönemde seri üretime girmediği ve bu yüzden tanıtılmayacakları da raporlanmıştı. Sizin iPhone 6s'ten veya 6s Plus'tan beklentileriniz nedir? Sizce 9 Eylül'de iPhone'larla birlikte ne tanıtılabilir? Yorumlarınızı bizimle paylaşın.