2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Konu: Apple bazı iPhone'larda OLED ekran kullanacak

  1. #1
    by_yup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik Tarihi : 20.12.12

    Beğeni : 7736

    Mesajlar : 14.463

    Post Apple bazı iPhone'larda OLED ekran kullanacak



    Apple ve OLED panel iddiaları yılan hikayesine döndü. İşte son gelişmeler...

    Bu hafta Samsung ve LG'nin OLED pazarındaki varlığını genişletmek için yaptığı yatırımlarla alakalı raporlar yayınlandı. Söylentilere göre bu yatırımların arkasında gelecek nesil iPhone'larda kullanılacak olan OLED paneller yer alıyor. Şimdi de Nikkei yeni bir raporla ortalığı biraz daha karıştırmış durumda. Hikayenin devamına birlikte bakalım.

    Apple ve OLED'in ismi yanyana

    Nikkei'ye göre 2018'de çıkacak olan iPhone'da Apple LCD'den OLED'e geçecek ve gerekli bileşenler için LG ve Samsung tedarik zincirine dahil edilecek. Raporda LG Display'in büyük ölçekli üretim hattı kurmak için milyar dolarlık yatırım yaparak OLED üretim kapasitesini arttırmak istediğini not etmiş. Yılda 200 milyondan fazla iPhone dünya çapında sevk ediliyor. Kaynak LG'nin yüksek talebi işleyemeyeceğini ve Apple'ın üretim kotasını karşılamak için Samsung'la da çalışacağını belirtiyor. Daha önceki raporlarda LG'nin P10 isimli tesis inşaat ettirdiği ortaya çıkmıştı. Buraya kadar herhangi bir terslik yok. Ancak ETNews, Apple ve LG arasında herhangi bir anlaşma yapılmadığı için LG'nin yatırımlarda büyük OLED panele ağırlık verdiğini ileri sürdü. Belki önümüzdeki aylarda Apple ve LG sözleşme yenileyebilir, sonuçta LG Display iPhone dışında Apple Watch'un da ekranını üretti. Apple'ın önemli bir tedarikçisi.

    Her ne olursa olsun rapor 2018'de çıkacak olan iPhone'ların hepsinde OLED panel kullanılmayacağını iddia ediyor. Verim ve arza bağlı olarak Apple 2018'de bazı iPhone'larda OLED panel kullanırken, aynı zamanda LCD alternatiflerini de kullanacak. En azından kaynak tarafından ortaya atılan iddialar bu şekilde. OLED panelin iPhone'da kullanılması demek Sharp ve Japan Display'e zarar verebilir. Gerçi spekülasyonlarda Sharp ve Japan Display'in OLED konusunda adımlar atmak istediği söyleniyor.


    Sadece vip üyelere özel mesaj ile destek verimektedir.





  2. #2
    djpeace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik Tarihi : 30.01.14

    Cihaz : iPhone SE

    Beğeni : 1899

    Mesajlar : 4.410

    Bizi retina nimetinden mahrum etmesinler

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
Yasal Bildirim
Sitemizde paylaşım yapan tüm üyeler T.C.K 20.'ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.'cü maddesinin (2).'ci fıkrasına göre kendi konularından kendileri sorumludur. AppleYardim.Org hakkında yapılacak olan hukuksal ve diğer şikayetleri iletişim bölümünden yönetimle iletişime geçilmesi halinde AppleYardim.Org yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve sizlere geri dönüş yapılacaktır.
Sitemizle ilgili merak ettikleriniz ve iletişim için buradan bize mail gönderebilirsiniz.
Bizi Takip Edin