Apple ürünlerinin büyük bir bölümünün üretimini üstlenen Tayvanlı Foxconn, iPhone satışlarının beklenenin altında olması nedeniyle yeni yıl öncesi mesai sürelerini kısaltma kararı aldı.


İsim:  iphone-6s.jpg
Görüntüleme: 331
Büyüklük:  128.3 KB (Kilobyte)

Yılbaşında insanların birbirlerine hediyeler alması hiç kuşkusuz en çok teknoloji üreticilerinin işine yaradı. Ülkemizde o kadar ön planda olmasa da, yılbaşı özellikle Hristiyan nüfusun ağırlıklı olduğu ülkelerde bir nevi bayram havasında kutlanıyor. İnsanların yılbaşı günlerinde birbirlerine hediye alma alışkanlığı, Aralık ayının son iki haftasında satış rakamlarının da zirve yapmasına neden oluyor.

Yılbaşı satışlarının da etkisiyle akıllı telefon üreticileri genel olarak yeni yıla moralli bir şekilde giriyorlar. Özellikle Apple ve Samsung gibi popüler akıllı telefon üreticileri için Aralık ayı son derece bereketli geçiyor.

Foxconn mesai sürelerini kısaltıyor


Fakat Apple ürünlerini üreten Foxconn’dan gelen bir haber, bu yılbaşının pek de bereketli geçemeyeceğini ön görmemize neden oldu. Zira şu aralar harıl harıl iPhone 6s ve iPhone 6s Plus üreten Foxconn, satışların beklenildiği gibi gitmemesinden ötürü mesai sürelerinde kısıtlamaya gitmiş durumda.

İsim:  foxconn.jpg
Görüntüleme: 292
Büyüklük:  136.5 KB (Kilobyte)

Geçtiğimiz Perşembe ortaya çıkan bir rapora göre, iPhone 6s satışları beklenenin yüzde 5 ile yüzde 10 altında seyrediyormuş. Bu nedenden ötürü Foxconn uzun süredir sürekli arttırdığı mesai sürelerini, bu seferlik azaltma kararı almış.

Foxconn’dan sızdırılan raporun aksine Apple, 2015’in son çeyreğinde geçtiğimiz yıla oranla daha büyük bir satış rakamı beklediğini açıkladı. Geçtiğimiz sene son çeyrekte 74.5 milyon ürün satan Apple’ın, bu sene aynı çeyrekteki beklentisi ise 74.7 milyon ürün. Durum ne olursa olsun Apple’ın akıllı telefon pazarının en çok kazanan isimlerinden olduğu yadsınamaz bir gerçek.