2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Konu: iPhone'un Parmak İzi Okuyucusu, Oyun Hamuruyla Kandırıldı!

  1. #1
    FurkanARDA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik Tarihi : 15.04.13

    Cihaz : iPhone 4S

    Beğeni : 2165

    Mesajlar : 3.845

    Post iPhone'un Parmak İzi Okuyucusu, Oyun Hamuruyla Kandırıldı!



    Bir mobil güvenlik şirketi, iPhone'un parmak izi okuyucusunu oyun hamuru baskısı kullanarak aşmayı başardı.


    Son teknolojinin ürünü olan akıllı telefonlarda kullanıcıların beklediği özelliklerden birisi olan parmak izi okuyucusu, iPhone'un en son piyasaya sürülen modeli olan iPhone 6S'de de yer alıyor. iPhone'larda bulunan bu güvenlik donanımının performansını ölçmek adına birkaç test yapan Vkansee isimli mobil güvenlik şirketi, çok hızlı olduğu söylenen parmak izi okuyucusunu kandırmayı başardı.

    iPhone sahibinin oyun hamuruna parmağını basarak yarattığı izi kullanan mobil güvenlik şirketi, iPhone'un çok övülen parmak izi okuyucusunun böyle kolay bir şekilde kandırılabilmesini Mobile World Congress 2016'da sergiledi. Vkansee'nin CEO'su olan Jason Chaikin'in belirttiğine göre şirket, bu gösteriyi parmak izi okuyucuların ne kadar kalitesiz ve yetersiz olduğunu göstermek amacıyla yaptı.



    Jason Chaikin'in söylediğine göre iPhone'larda kullanılan parmak izi okuyuculara sahip olan telefonların güvenlik düzeyleri oldukça düşük. Bu okuyucular sadece 500 dpi görüntü kalitesine sahip olan parmak izi okuyuculara sahipler, öte yandan Vkansee'nin üretmiş olduğu parmak izi okuyucusu tam 2000 dpi görüntü kalitesine sahip. Yani Vkansee'nin parmak izi okuyucusu, akıllı telefonlarda kullanılan sıradan parmak izi okuyuculardan tam 4 kat daha iyi performansa sahip. Bu okuyucular oyun hamuru numarasına da kanmayacak kapasiteye sahipler.

    Kaynak:WebTekno

    http://www.appleyardim.org/image.phptype=sigpic&userid=2649&dateline=13748750  70




  2. #2
    Geohot - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik Tarihi : 13.03.16

    Cihaz : iPhone 6

    Beğeni : 8

    Mesajlar : 30

    adamların işleri güçleri yok valla

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
Yasal Bildirim
Sitemizde paylaşım yapan tüm üyeler T.C.K 20.'ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.'cü maddesinin (2).'ci fıkrasına göre kendi konularından kendileri sorumludur. AppleYardim.Org hakkında yapılacak olan hukuksal ve diğer şikayetleri iletişim bölümünden yönetimle iletişime geçilmesi halinde AppleYardim.Org yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve sizlere geri dönüş yapılacaktır.
Sitemizle ilgili merak ettikleriniz ve iletişim için buradan bize mail gönderebilirsiniz.
Bizi Takip Edin