Apple müzik sektöründe Spotify'a rakip olurken dizi sektörünü de ele geçirmekte kararlı. İşte karşınızda Apple ilk dizisi hakkında bazı bilgiler!

İsim:  apple-dizi.jpg
Görüntüleme: 791
Büyüklük:  135.0 KB (Kilobyte)

Apple, akıllı telefon piyasasında hatırı sayılır bir yer elde ettikten sonra gözünü dizi sektörüne çevirdi. Sektörün liderlerinden biri olan Netflix gibi Apple’da kendi platformuna özel diziler çekmeye başladı.

The New York Times’ın haberine göre Apple’ın sektöre giriş yapacağı ilk dizi uygulama sektörü üzerine olacak. Daha çok uygulamaların geliştirilmesi ve pazarlanması ele alınacak.

Projenin üzerinde çalışan tanıdık isimlerde mevcut. Müzisyen Will.i.am ve televizyon sektörünün uzmanları Ben Silverman ile Howard T. Owens projenin gelişiminde Apple’a destek olacak.

Proje hakkındaki detayları gizli tutan Apple, dizinin ismini bile söylemekten çekiniyor. Kaç bölüm olacağı, bölümlerin uzunluğu, hikayenin nasıl anlatılacağı büyük bir sır. Dizi ile ilgili kesin olan tek şey uygulama geliştirmeye ve uygulama ekonomisine odaklanacağı. Uygulama sektöründe önemli yeri olan Apple’ın App Store’u dizide başrol olacak diyebiliriz.

Apple, ismini açıklamadığı diziyi kendi cihazları üzerinden erişime sunmayı planlıyor. iPhone, iPad ve Apple TV sahiplerinin diziye erişimi oldukça kolay olacak.

Geçtiğimiz ay Apple’ın Dr Dre’i konu alan Vital Signs isimli bir seri üzerinde çalıştığı bilgisi yayılmıştı. Apple Music üzerinden sunulması beklenen dizi hakkında henüz bir gelişme mevcut değil.

Kaynak: SDN