Apple HomePod 9 Şubat’ta satışa çıkıyor. Uzun süredir beklenen akıllı hopörlerin fiyatı ise 349 dolar yani 1308 TL.
Apple’ın HomePod adını verdiği ve sesle kontrol edilebilen akıllı hoparlörü 9 Şubat'ta satışa çıkıyor. Apple yeni hoparlörü için 26 Ocak’ta ön sipariş almaya başlayacak. HomePod ilk olarak üç ülkede satışa çıkacak. Bu ülkeler ABD, Avustralya ve İngiltere. Önümüzdeki aylarda ise Almanya ve Fransa’da da satışa sunulması planlanıyor.

BuzzFeed’in haberine göre HomePod, piyasadaki en pahalı akıllı hoparlörler arasında. En yakın rakipleri Amazon Echo 100 dolar (375 TL), Google Home 129 dolar (484 TL), ve Sonos One 199 dolar (746 TL). Beyaz ve Uzay Grisi olarak iki renk seçeneğiyle satışa sunulacak olan Apple HomePod ise 349 dolar yani 1308 TL.




Apple akıllı hoparlörünü geçtiğimiz haziran ayında Dünya Çapındaki Geliştiriciler Konferansı’nda duyurmuştu. Rakiplerinin aksine ses kalitesini öne çıkaran Apple, akıllı hoparlöründe dijital asistanı Siri'nin aktivitesini diğer cihazlarına kıyasla daha kısıtlı tutacak.

Diğer akıllı hoparlörler gibi HomePod da akıllı ev kontrolü, hava durumu, sayaçlar, haberler ve genel bilgiler için ses komutlarını tanıyor.