iPhone SE 2 çıkış tarihi ve özellikleri belli mi oldu?






Çin kaynaklı internet sitesindeki bilgilere göre, Apple‘ın yazılım geliştiricileriyle bir araya geldiği dev etkinliği WWDC 2018‘de iPhone SE 2 modelinin tanıtılacağı iddia ediliyor.

İddiaların bir çoğu mantıklı gelmesine rağmen göze çarpan bazı detaylar ise iddiaların tahminden başka bir şey olmadığını ortaya çıkarıyor ve şüphelenmemize neden oluyor.


iPhone SE 2 neler sunacak?

A10 işlemci, 2 GB RAM ile birlikte 32 GB yada 128 GB olmak üzere iki çeşit depolama seçeneğine sahip olması beklenen cihazın, Face ID‘e geçiş yapmak yerine Touch ID güvenlik sistemini kullanmaya devam edeceği belirtiliyor.

Apple, iOS 12‘ye ayak uydurmak ve maliyeti düşük tutmak amacıyla Touch ID özelliğini korumak istiyor. Apple’ın maliyetleri düşündüğü bir model olacak olan SE 2’de, Apple’ın önceki nesil işlemcileri bu yüzden tercih edilecek.

Bu bilgilerin yanı sıra, ekran boyutunun 4,2 inç oranına sahip olacak şekilde artacağı iddia ediliyor.

Eğer bu şekilde bir değişim olursa, oran her ne kadar çok oynamasa da mevcut tasarım dilinin tamamen değişmesinde etkili olabilir. Bu değişimin, SE serisinin kullanım konforunu etkileyeceği su götürmez bir gerçek.


Bu bilgiler haricinde KGI raporuna göre, 4.7 inç ekran ve kablosuz şarj dopingiyle birlikte yenilenmiş bir SE modeliyle karşılaşabileceğimize dair iddialar ortaya çıkmıştı. Ancak raporun tarihi oldukça eskiydi.

KGI analisti Ming-Chi Kuo, özellikle ekran oranındaki radikal değişimi, kablosuz şarj desteği ve 3D algılama özelliğinin gelmesi ile ilgili iddiaları yalanladı.

Yaz ayından beri iPhone SE hakkında söylentiler dolaşıyor. Ming-Chi Kuo ise, bu tarz yenilikler hakkında hiç bir şey duymadığını, bu ve bunun gibi tahminlerin bir spekülasyondan ibaret olduğunu belirtti.