Günümüzde kullanıcıları 7 ve 8-inç kategorisinde yer alan tabletere daha yoğun ilgi gösteriyor. Bunda cihazların taşınabilirliği önemli bir etken.

Önümüzdeki yıldan itibaren ise üreticilerin tablet ekran boyutlarını 10-inç üzerine taşımak istedikleri endüstri kaynaklarınca sık sık dile getiriliyor. Samsung'un 12.2-inç ekrana sahip Galaxy Note Pro adlı tabletine ait ekran görüntüleri de yayınlanırken, cihazın CES ya da MWC 2014 etkinliklerinde tanıtılmasına kesin gözüyle bakılıryor.

Samsung'un yanı sıra Apple'ın da iPad tablet serisinde ekran boyutunu 10-inç üzerine taşımak istediği uzun süreden beri dillendirilen bir gelişme. DigiTimes'ın Apple tedarikçilerinden elde ettiği bilgilere göre Apple 12.9-inçlik paneller hazırlatıyor. Önümüzdeki yıl ekim ayında tanıtılacak büyük ekranlı iPad modelinde ayrıca TSMC tarafından üretilen 20nm üretim mimarisine sahip işlemci kullanılacak.

Söz konusu tablet 11-inç MacBook Air'in yerini alır mı bilinmez, fakat ekran boyutu dikkate alındığında büyük ekranlı iPad'in daha çok eğitim camiasını ve profesyonel kullanıcıları hedef alması bekleniyor.