İlk olarak Kickstarter'da ortaya çıkan Pebble akıllı saatlerin satışları 275 bine ulaştı.

Kickstarter'ı daha önce birçok kez duymuşsunuzdur. Projeleri için mali destek bekleyen insanların en uğrak noktalarından birisi olan Kickstarter'da geçtiğimiz yıl ortaya çıkan Pebble akıllı saat projesi, şu an Kickstarter'ın en başarılı projesi. iPhone veya Android akıllı telefonlar ile senkronize olarak çalışabilen bir kol saati olan Pebble, Kickstarter'da şu an 10 milyonu aşkın yatırıma sahip.

Kickstarter'da hedeflediğinin tam 100 katı bağış toplayan Pebble, şu ana kadar sadece Kickstarter'dan aldığı ön siparişleri teslim etmesine rağmen 275 bin adet satmayı başarmış. Artık BestBuy mağazalarından da satışına başlanan Pebble'ın CEO'su Eric Migicovsky, öncelikli satışlarının internet olmasına karşın cihazın bilinirliğini arttırmak amacıyla fiziksel mağaza satışına da başladıklarını söyledi.

Öte yandan Pebble cihazlarda toplam 1 milyon uygulama indirme rakamına da ulaştıklarını duyuran Migicovsky, şu anda uygulama geliştiricilerinin daha pratik şekilde Pebble'a çeşitli uygulamalar geliştirmeleri üzerinde çalıştıklarını söyledi. Şu an bu pazarda oldukça yalnız olan Pebble'ın ileride işi biraz zorlaşacak gibi gözüküyor. Çünkü Apple, Google, Samsung ve Sony gibi teknoloji devleri de bu pazara girmeye hazırlanıyorlar.