Arkadaşlar merhaba,

Dün akşam bir arkadaşımla otururken sohbetlerine kulak misafiri oldum. Olayı aynen aktarıyorum :

1- Şahıs maltepe civarında oturuyor. iphone 6 Plus telefonu mevcut. Bu sırada bir otobüs durağında beklerken telefonuna mavi bir kutu beliriyor ve üzerine dokunuyor, telefon kapanıyor. Telefonu tekrar açmaya çalışıyor ve açıldıgında ekranın kendi kendine hareket ettiğini görüyor. Rehberde gezinme , resimlere girme , whatsapp konuşmalarını bakma gibi. İlk başta şahıs bu işten şüpheleniyor ve telefonu kapatmaya çalışıyor ama müdahale eden(!) kişi buna izin vermiyor. telefonu kapatamıyor. Sim kartını çıkarsa dahi telefona uzaktan müdahale devam ediyor.

2- Şahıs bu durumdan şüphelenip savcılığa başvuru yapıyor ve telefonu incelemeye aldırıyor. Yalnız bu arada da hattını değiştiriyor ki şaşkaza telefon hacklendi ise numaradan ulaşamasınlar. Diğer yandan telefona HARD RESET atsa dahi telefonda hareketin devam ettiğini ve uzaktan erişime hala açık oldugunu söylüyor.

3- Başka bir arkadaşına (yazılım üzerine iyi oldugunu iddia eden bir arkadaş) BAKINIZ BURASI ÖNEMLİ : iPhone 6 PLUS modellerinde ki yazılımın IOS değil ANDROID oldugunu ve Apple'ın bu nedenden dolayı iphone 6 Plus telefonları üretimden kaldırdıgını söylüyor. Hatta Apple her yeni yazılım güncellemesinde iphone 6 plus telefonlar için ayrı bir güncelleme gönderdiğini ve android yazılımı sürekli farklı olarak güncellediğini iddia ediyor.

Şimdi siz değerli forum üyelerine soruyorum. Telefonun tam anlamıyla hacklendiğini düşünürsek hard reset sonrası hala erişime açıklık oluyor mu ?

Sizce bu arkadaşa gerçek iphone 6 Plus yerine çakma bir iphone 6 Plus satmış olabilirler mi ?

Bildiğim kadarıyla Apple cihazlarına çok fazla virüs ya da hack yazılımı yapılamıyor. Güvenlik düzeyi diğer telefonlara nazaran daha yüksek oldugu için.

Yine de sizlerin görüşlerini almak isterim bu ilginç olayla ilgili.