Geliştiricilerden sonra kayıtlı olan diğer kullanıcılar için yeni açık beta sürümü çıktı.

Salı günü geliştiriciler için iOS 9 beta 4 yayınlanmıştı, ancak Apple arayı daha fazla uzatmadan bir gün sonra public beta 2 sürümünü kayıtlı tüm kullanıcılarla paylaştı.

Açık beta programına katılan kullanıcılar Ayarlar>Genel>Yazılım Güncelleme kısmından yeni beta yazılım paketini OTA yoluyla indirebilir. Public beta 2'nin yapılandırma numarası 13A4305g. Beta 4 geliştirici sürümü ile aynı. Arada isim değişikliği dışında başka bir farklılık yok. Yeni beta sürümüyle birlikte ev paylaşımında müzik geri dönüyor, iPod touch desteği var, ayrıca kamerada fotoğraf çekmek için ses düğmeleri kullanılıyor. Beta 3'te bir hatadan dolayı kamera uygulamasında ses düğmeleri işe yaramıyordu.

Açık programına adından belli olduğu üzere herkes katılabilir, ama beta sürümleri kararsız ve hatalıdır. Bu yüzden çeşitli problemlerle karşılaşabilirsiniz. Başından beridir beta sürümünü kullanıyorum, farklı birçok problemle karşı karşıya geldim. Eğer açık beta sürümünü yüklemek isterseniz kesinlikle yedek almanızı sizlere tavsiye ederim.