iOS 7'ye geçen iPhone, iPad ve iPod Touch (5.nesil) sahipleri merakla iOS 7 için Jailbreak aracının yayınlanmasını bekliyor. Peki, iOS 7’ye Jailbreak geldi mi? Hayır! Ama bu sorunun cevabının evet olmasını istiyorsanız, isios7jailbrokenyet.com sitesine bağış yapabilir ve iOS 7’nin Jailbreak yapılabilmesi için gereken yatırıma katkıda bulunabilirsiniz.

Bu girişim sayesinde Jailbreak'i yapacak kişi için şimdiden 2000 dolardan fazla para toplandı bile. Apple’ın kısıtlamalarından bıkan ve cihazlarını özgürlüğe kavuşturmak isteyen kullanıcıların bağışları Stripe üzerinden toplanıyor. Toplanan tüm para, iOS 7’nin Jailbreak yapılabilmesi için açık kaynağı oluşturan ilk kişiye ödül olarak verilecek.
iOS 7'ye Jailbreak için bağış toplanıyor
Bu ödülü kazanmak için bazı şartlar bulunuyor. Toplanan yatırıma sahip olmak isteyen kişinin de bazı kriterlere uyması gerekiyor. Jailbreak’in iOS 7 işletim sistemine sahip iPhone 4S, iPhone 5, 5c ve 5s cihazlarında çalışıyor ve ‘untethered’ yani telefon kapanıp açıldığında bile Jailbreak'ın pasif olması gerekiyor.

Bu kriterler arasında ayrıca bu kişinin OSI onaylı bir lisansa sahip olması ve Jailbreak aracının ücretsiz olarak indirilmesi de gereken bazı kriterler arasında bulunuyor.