Sayfa 1/2 12 SonSon
13 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Eski macbookda karşılaştığım sıkıntı (acil yardım bekliyorum)

  1. #1


    Üyelik Tarihi : 20.03.16

    Mesajlar : 6

    Eski macbookda karşılaştığım sıkıntı (acil yardım bekliyorum)

    Arkadaşlar çok eski bir macbook var bizde şuan açılmıyor.Orjinal diskiyle formatlamaya çalışıyorum onu da beceremiyorum yardım lütfen.Yüklediğim resimlere bir göz atın lütfen

    Burada hiç ellemeden makineyi açmaya çalıştığımda bu simge yanıp sönüyor.

    Bu diskleri takıp açılışta alt option tuşuna basılı tuttugumda ise ;

    Böyle bir ekranla karşılaşıyorum fakat bu ekranda disk seçme kısmı olması lazım fakat hiçbirşey yok. Sorunu anlayamadıgım gibi çözemiyorum lütfen yardımcı olursanız çok makbule geçer. İyi akşamlar herkese


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  2. iPhone Ekran Değişimi Fiyatları

  3. #2
    tarik3ist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik Tarihi : 19.11.13

    Cihaz : iPad

    Beğeni : 154

    Mesajlar : 794

    Zannedersem diski ailmişsiniz bilgisayar yükleme yapamıyorsa diski görmüyorsa disk yerinin düsgün çalıştığına emin olun diskleri okuyormu ayrıca smc nvram sıfırlayıp tekrar deneyin


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  4. #3
    iPoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik Tarihi : 20.12.12

    Beğeni : 4575

    Mesajlar : 13.996

    Harddiski arızalanmış olabilir.


    -Live Free or Die-



    Özel mesaj (PM) ile desteğimiz yoktur.
    Cihazlarınız hakkında sorularınız için Destek & Yardımlaşma bölümlerimize konu açınız.

  5. #4


    Üyelik Tarihi : 20.03.16

    Mesajlar : 6

    Alıntı tarik3ist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zannedersem diski ailmişsiniz bilgisayar yükleme yapamıyorsa diski görmüyorsa disk yerinin düsgün çalıştığına emin olun diskleri okuyormu ayrıca smc nvram sıfırlayıp tekrar deneyin


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Ben de aynısını düşündüm sökmeye çalışıyorum şimdi


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  6. #5
    tarik3ist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik Tarihi : 19.11.13

    Cihaz : iPad

    Beğeni : 154

    Mesajlar : 794

    Eski macbookda karşılaştığım sıkıntı (acil yardım bekliyorum)

    Alıntı komurcutark Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de aynısını düşündüm sökmeye çalışıyorum şimdi


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Disk okumuyorsa belli bizaman sonra bozuluyor yada tozlanıyor okuma ihtimali düşük olabilir sökmeden önce smc ve nvram sıfırlayıp deneseydiniz eğer disk okumuyorsa başka bir cihazdan usb ye boot edin yükleyeceğiniz sürümü usb den kurulum yapın


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  7. #6


    Üyelik Tarihi : 20.03.16

    Mesajlar : 6

    Alıntı tarik3ist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Disk okumuyorsa belli bizaman sonra bozuluyor yada tozlanıyor okuma ihtimali düşük olabilir sökmeden önce smc ve nvram sıfırlayıp deneseydiniz eğer disk okumuyorsa başka bir cihazdan usb ye boot edin yükleyeceğiniz sürümü usb den kurulum yapın


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Smc ve ncram nasıl yapılır bilmiyorum mac de yeniyim henüz


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  8. #7
    tarik3ist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik Tarihi : 19.11.13

    Cihaz : iPad

    Beğeni : 154

    Mesajlar : 794

    Alıntı komurcutark Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Smc ve ncram nasıl yapılır bilmiyorum mac de yeniyim henüz


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Kapağı açmadan batarya çıkıyormu cihazının


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  9. #8


    Üyelik Tarihi : 20.03.16

    Mesajlar : 6

    Alıntı tarik3ist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kapağı açmadan batarya çıkıyormu cihazının


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Evet


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  10. #9
    tarik3ist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik Tarihi : 19.11.13

    Cihaz : iPad

    Beğeni : 154

    Mesajlar : 794

    Alıntı komurcutark Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Tamam smc sıfırlama böyle yapıcaksın şarjdan çıkar bataryayi çıkart şarj cihazını tekrar tak ve 5 saniye açma füğmesine basılı tut sonra batarya yı geri tak söc sofırlanmış olacak
    nvram ise. Şöyle olacak Cihazı kapat bu 4 tuşa basılı tut cmd-R-alt-P cihazı aç ellerini çekme. Üç deda aöılış sesi duyunca bırak


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  11. #10


    Üyelik Tarihi : 20.03.16

    Mesajlar : 6

    Alıntı tarik3ist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tamam smc sıfırlama böyle yapıcaksın şarjdan çıkar bataryayi çıkart şarj cihazını tekrar tak ve 5 saniye açma füğmesine basılı tut sonra batarya yı geri tak söc sofırlanmış olacak
    nvram ise. Şöyle olacak Cihazı kapat bu 4 tuşa basılı tut cmd-R-alt-P cihazı aç ellerini çekme. Üç deda aöılış sesi duyunca bırak


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Dediklerini yaptım kardeşim hepsi de oldu ama sonuç hala aynı


    Sent from my iPhone using Tapatalk

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
Yasal Bildirim
Sitemizde paylaşım yapan tüm üyeler T.C.K 20.'ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.'cü maddesinin (2).'ci fıkrasına göre kendi konularından kendileri sorumludur. AppleYardim.Org hakkında yapılacak olan hukuksal ve diğer şikayetleri iletişim bölümünden yönetimle iletişime geçilmesi halinde AppleYardim.Org yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve sizlere geri dönüş yapılacaktır.
Sitemizle ilgili merak ettikleriniz ve iletişim için buradan bize mail gönderebilirsiniz.
Bizi Takip Edin