1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Retinadan yüksek çözünürlük olur mu?

  1. #1


    Üyelik Tarihi : 01.06.17

    Cihaz : Macbook Pro 13"

    Mesajlar : 2

    Post Retinadan yüksek çözünürlük olur mu?

    Selamlar arkadaşlar. Benim önemli bir sorunum var. Macbook pro retina bilgisayarın çözünürlüğünü 4k ayarlamam gerekiyor. VMware Fusion da XP kurdum. XP istediğim her çözünürlüğe kendini getirebiliyor. Sierra da böyle bir ayar yok. Sierrayı 4k olarak görüntülemem mümkün müdür? XP yapıyorsa yapılabilecek birşey diye bir umudum var.

    Bunu neden istediğimi yazayım. Ekranda bir A4 sayfa görüntülediğimde Ekran görüntüsünü alıyorum. Retina çözünürlükte net olmuyor. Ama aynı belgeyi sanal xp de açıp çözünürlüğü 4k yapıyorum. Ekran görüntüsü alıyorum okunaklı oluyor. Doğrudan yazıcıya gönderebiliyorum. Ama mac deki ekran görüntüsü aldığımda çözünürlük düşük kalıyor.
    Benim isteğimse xp ile uğraşmadan direk Sierrada yüksek çözünürlükte ekran görüntüsü almak.

    Olursa çok büyük dertten kurtulacağım. Bu MacOS da mümkün değilse harici ucuz bir ekran alsam, Sierra ona görüntüyü 4k olarak gönderir mi yoksa monitör 4k değil diye izin vermez mi? En son çare 4k monitör almak ama ben daha ucuz yollu çözüm var mı diye danışmak istedim size.

    - - - - - Flood Engellendi - - - - -

    Ayrıca şu çözümü de sorayım. Ben ucuz bir pivot (yan dönebilen) monitör alsam macbook prolar görüntüyü dik olarak verebiliyor mu?
    Bu monitörle ilgili birşey mi, Macbook pro nun ekran kartı ile ilgili birşey mi, Mac OS işletim sistemi ile ilgili birşey mi?

    Ben bizim evde eski bir TV'yi bağladım macbook pro ya. Ekranı dik kullan diye bir seçenek çıkmadı. 720P veya 1080P seçeneği sundu. Bir de ayna olarak mı genişletilmiş mi seçeneği var. İnternette Pivot ekran kullanan kişilere baktım hep iMac kullanan kişiler. Macbook Pro ile pivot ekran kullanan hiç görmedim. Konu hakkında bilgisi olan var mı acaba?

    - - - - - Flood Engellendi - - - - -

    Konu ile ilgili bir denememden daha bahsedeyim. XP ye saygım arttı. Sanal XP de çözünürlüğü 4K dan bile fazla seçebiliyorum. Madem öyle Windows 7 yükleyeyim daha gelişmiştir dedim. Ama hiçte öyle olmadı. Windows 7 en fazla 2048 çözünürlük seçebiliyor. Neden böyle anlamadım.
    Konu matematiksel@gmail.com tarafından (13.06.17 Saat 13:40 ) değiştirilmiştir.


Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
Yasal Bildirim
Sitemizde paylaşım yapan tüm üyeler T.C.K 20.'ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.'cü maddesinin (2).'ci fıkrasına göre kendi konularından kendileri sorumludur. AppleYardim.Org hakkında yapılacak olan hukuksal ve diğer şikayetleri iletişim bölümünden yönetimle iletişime geçilmesi halinde AppleYardim.Org yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve sizlere geri dönüş yapılacaktır.
Sitemizle ilgili merak ettikleriniz ve iletişim için buradan bize mail gönderebilirsiniz.
Bizi Takip Edin