Kendi kendine yanan telefon hikayelerine bir yenisi daha eklendi. ABD de bir kadın, iPhone 4S inin birden bire yandığını söylüyor. Günümüzde en çok konuşulan şehir efsanelerinden biri ...

"Kendi kendine yanan telefon" hikayelerine bir yenisi daha eklendi. ABD'de bir kadın, iPhone 4S'in birden bire yandığını söylüyor.

Günümüzde en çok konuşulan şehir efsanelerinden biri haline gelen "kendi kendine yanan-patlayan" telefonlar, sık sık olmasa da gündeme gelmeye devam ediyor. Hatırlarsanız birkaç ay önce Britanyalı bir adam, Galaxy S3 telefonunun kendi kendine alev aldığını iddia etmişti. Ardından Samsung bu olayı araştırıp, araç içi şarj cihazından kaynaklanan bir uyumsuzluk olduğunu duyurmuş ve kullanıcıya yeni bir Galaxy S3 hediye etmişti.

Şimdi ise benzer bir konuyla gündeme gelen iPhone 4S oldu. New York – ABD'de yaşayan Shibani Bhujle, kafede otururken iPhone 4S'inin aniden yandığını iddia ediyor. Genç kadının iddiasına göre iPhone 4S, kahve masası üzerinde dururken birden kapanmış. Kadın telefonu açmak istediğinde ise iPhone 4S çok ısınmış ve bir yanık kokusu gelmeye başlamış. Bunun üzerine panik yapan kadın arka kapağı açıp pili sökmeyi denemiş fakat pilden asitli bir sıvı aktığını görmüş.

Shibani Bhujle, telefonu derhal bir Apple mağazasına götürmüş. Mağaza yetkililerine telefonun yandığını ve derhal tamir edilmesi gerektiğini belirten Bhujle, buna rağmen bir olumlu bir yanıt alamamış. Apple ekibi ne tamir ne de değişim yapmaya yanaşmamış. Bunun üzerine de genç kadın bu olayı haber sitelerine bildirmeye başlamış.

Telefonun değişiminin yanı sıra bu olayın güvenlik açısından da araştırılması gerekebilir. Zira bu durum iPhone 4S'lerde bulunan bir üretim probleminden de kaynaklanıyor olabilir. Bakalım Apple bu konuda bir açıklama yapacak mı…
Not: Alıntıdır.