2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Konu: Apple, Türk Mucit İle Anlaşmasını Uzattı

  1. #1
    drjacob - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik Tarihi : 14.07.13

    Cihaz : iPhone X

    Beğeni : 1084

    Mesajlar : 2.213

    Post Apple, Türk Mucit İle Anlaşmasını Uzattı

    Fizikçi Dr. Atakan Peker’in Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü’nde gerçekleştirdiği doktora çalışmaları sırasında ortaya çıkan Liquidmetal adlı alaşım(metal karışımı), Apple’ın gelecek dönemdeki akıllı cihazlarında yoğun şekilde kullanılabilir.

    Daha önce de iş birliği içerisinde olan Liquidmetal Technologies ve Apple arasında yeni bir lisans anlaşması imzalandı. Bu anlaşma ile Apple’ın iPad ve iPhone modellerinde Liquidmetal’in daha yoğun şekilde kullanılması hedefleniyor.

    Bununla birlikte, Liquidmetal alaşımının detaylı şekilde kullanımına dair üretim süreci, mevcut Apple ürünlerinin üretim hızına uygun değil ve bu durum, 2 ile 4 yıllık süre içinde Apple ürünlerinde Liquidmetal’in kullanılabilmesi sonucunu doğuruyor.
    -18mi8k30afp1jpg
    Gelecek Liquidmetal’de!

    Apple’ın iPhone ve iPad’lerdeki şasi parçalarında Liquidmetal kullanması şirketin teknoloji alanında önemli bir kilometre taşını hedeflemesi anlamı taşıyor. Peki Liquidmetal nedir, nasıl bir alaşımdır?

    Liquidmetal, “güçlü plastik” olarak adlandırılıyor. Bu materyalin görünüm olarak diğer metallerden farkı bulunmazken Türk mucit Peker’in geliştirdiği ürün, titanyum veya paslanmaz çelik gibi metallerden 10 kat daha esnek üstelik çok daha hafif. Yine titanyuma göre İki buçuk kat daha dayanıklı olan bu alaşım, bilimsel yayınlarda metal cam ya da amorf metal olarak geçiyor.
    ...


  2. #2


    Üyelik Tarihi : 27.02.14

    Cihaz : iPhone 5/FU

    Beğeni : 4

    Mesajlar : 62

    Sağlam olsun dedik 3310 olsun mu dedik


    iPhone 5'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
Yasal Bildirim
Sitemizde paylaşım yapan tüm üyeler T.C.K 20.'ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.'cü maddesinin (2).'ci fıkrasına göre kendi konularından kendileri sorumludur. AppleYardim.Org hakkında yapılacak olan hukuksal ve diğer şikayetleri iletişim bölümünden yönetimle iletişime geçilmesi halinde AppleYardim.Org yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve sizlere geri dönüş yapılacaktır.
Sitemizle ilgili merak ettikleriniz ve iletişim için buradan bize mail gönderebilirsiniz.
Bizi Takip Edin