WWDC 14’e damgasını vuran yazılım şüphesiz ki iOS 8 olmuştu. Etkinlikte iOS 8’in tüm özelliklerinden bahsedildiği düşünülse de iOS 8’in ilk Beta sürümünün yayımlanmasından sonra bizim gördüklerimiz sadece buzdağının görünen kısmıymış.



Daha keşfedilmeyen özellikleri var
Geliştiriciler iOS 8 Beta 1’i cihazlarına yükleyip kullanmaya başladıkça sistemin yeniliklerini keşfetti. iOS 8’in etkinlikte bahsedilmeyen kısayol özelliği geliştiriciler sayesinde ortaya çıktı. Kilit ekranına gelen uygulama kısayolları sizin konumunuza göre ortaya çıkıyor.



Apple Store yakınında kısayol devreye giriyor
Cihazınızın Ayalar>Gizlilik>Konum Servisleri bölümünde App Store aktif ise yakınında olduğunuz mekanın eğer uygulaması varsa kilit ekranının sol alt bölümünde bir simge yer alıyor. Bu simge otomatik olarak ekleniyor ve basılı tutarak yukarı kaldırdığınız zaman ilgili uygulama açılıyor.
Bu özelliğin şimdilik Starbucks, Apple Store, iBeacons destekli mağazalarda ve tren istasyonlarında (Amerika) devreye girdiği raporlandı. Bakalım önümüzdeki günlerde daha farklı yerlerde karşımıza yeni kısayollar çıkacak mı?