Apple'ın, Apple Watch ile tanıttığı Force Touch özelliğinin, iOS 9 ile destekleneceği kesinleşti. İşte iPhone 6S'te yer alacak Force Touch özellliği hakkında ilk bilgiler.


İsim:  00-ios-9-force-touch.jpg
Görüntüleme: 337
Büyüklük:  78.6 KB (Kilobyte)

Her yıl yeni teknolojiler, ürünler ve diğer teknoloji markalarından farklı çalışmalar ile karşımıza çıkan Apple, bu yıl da heyecanlı tanıtımları ile pek fazla şaşırtmadı. Apple Watch tanıtımında Force Touch özelliği ile dikkat çekmeyi başaran marka, bu özelliğe gelecek iPhone ve iPad modellerinde de yer verecek.

iOS 9, Force Touch uyumlu tasarlandı

9to5Mac kaynağının aktardığı bilgilere göre Apple, iOS 9'u Force Touch özelliğine göre tasarlamış. Aynı zamanda marka, bu özelliği sadece iMessage ve klavye gibi kendi uygulamalarında değil, tüm geliştiricilere açık şekilde kullanıma sunacak. Bu şekilde herhangi bir iOS geliştiricisi, kendi uygulamasını Force Touch özelliği ile uyumlu hale getirebilecek.

Bu şekilde örneğin bir uygulamada ayarları açmak için sert bir dokunuş, sayfa değiştirmek için hafif bir dokunuş yapabileceksiniz. Bu özellik hem kolay kullanım, hem de daha fazla seçenek anlamına geliyor.

Şu an için iOS 9'da nasıl kullanılacağının detayları bilinmeyen Force Touch özelliği, merakla bekleniyor. Bakalım Apple'ın yeni özelliği, yeni nesil iPhone ve iPad modellerinde nasıl kullanılacak? Kullanıcılar bu özellikten memnun kalacaklar mı?