Yapılan bir araştırmaya göre şirketlerin büyük bir bölümünün kurumsal kullanım için Apple ürünlerini tercih ettiği ortaya çıktı. Ayrıntılar haberimizde.

Şirketler, işlerinin büyük bir bölümünü mobil cihazlar üzerinden yürütüyor. Durum böyle olunca mobil platformun güvenirliği büyük bir önem kazanıyor. Yapılan araştırmalarda büyük ve küçük ölçekli şirketlerin %58’inin Apple’ı tercih edildiği ortaya çıktı. Peki, şirketler neden Android veya diğer mobil platformları tercih etmiyor?



Bunun cevabı çok basit. Geçtiğimiz günlerde bazı antivirüs şirketleri tarafından açıklanan raporlarda Android platformunda malware yani kötücül yazılımların arttığı belirtilmişti. Şirketlerin mobil cihazlar üzerinden banka hesapları gibi finansal içerikli işlemleri gerçekleştirdiği göz önünde bulundurulursa Android platformu şirketler için gerçekten büyük bir risk oluşturuyor.



Ayrıca Android platformunda bazı kötücül yazılımlar rehberinizdeki kişilere, mobil konumlarınıza ve SMS gibi mobil hizmetlerinizi karşı tarafa sizin izniniz olmadan aktarabiliyor. Aslında Android platformunda için birçok Antivirüs yazılımı mevcut. Ancak bu tip 3.parti uygulamalarıyla uğraşmak istemeyen şirketler iOS platformunu tercih ediyor.