Teknoloji devi Apple, 2013 yılının 2. çeyrek mali sonuçlarını açıkladı.

Bir ara dünyanın en değerli şirketi ünvanını elinde bulunduran teknoloji devi Apple şu sıralar hareketli günler yaşıyor. Yeni cihazları iPhone 5S ve ucuz iPhone için çalışmalarına hız kesmeden devam eden Apple bir yandan da aylardır borsada düşüşte olan hisse senetlerini tekrar çıkışa çıkarmanın yollarını arıyor. Bunların yanında ise Apple bugün 2013 yılının 2. çeyrek mali sonuçlarını açıkladı.
Açıklanan sonuçlara göre, 37.4 milyon iPhone(2012'nin 2. çeyreğinde 35,1 milyon satmıştı) ve 19.5 milyon da iPad(2012'nin 2. çeyreğinde 11,8 milyon satmıştı) satışı gerçekleştiren Apple'ın tablet pazarında inanılmaz bir büyüme yakaladığı gözüküyor. Bunun yanında 2. çeyrekte 43,6 milyar dolar(2012'nin 2. çeyreğindeki geliri 39,2 milyar dolardı) da gelir elde eden Apple'ın yüzünü güldüren rakamlar bunlardı.

Gelelim Apple'ın canını sıkan rakamlara. 2. çeyrekte gelirde artış gösteren Apple'ın bu gelirden karı ise düşüş gösterdi. Bu gelirden 9,5 milyar dolar gelir elde eden Apple, geçtiğimiz yılın aynı döneminde daha az bir gelirden 11,6 milyar dolar kar elde etmeyi başarmıştı. Bunun yanında Apple'ı üzecek bir diğer şey ise iMac satışları. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 4 milyon iMac satışı gerçekleştiren Apple bu yıl, 3,950 milyon satabildi.

Öte yandan Apple'ın iPhone ve iPad satışlarının sürekli büyüme gösterdiği de gözlerden kaçmıyor. Geçtiğimiz yılın son çeyreğinde Apple 47.8 milyon iPhone ve 22.9 milyon iPad satışı gerçekleştirmişti. Ayrıca son günlerde Apple'ın borsadaki düşüşünden CEO Tim Cook'un sorumlu tutulduğu ve Apple'ın yeni bir CEO arayışına girdiği de söylenenler arasında. Görünen o ki, Apple'ı ilerleyen zamanlarda hareketli günler bekliyor. Bakalım bekleyip göreceğiz.