Apple'ın merakla beklenen küçük ekranlı akıllı telefonu hakkında yeni bilgiler geldi.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde 4 inçlik yeni iPhone modeline ait olduğu iddia edilen bir video ortaya çıkmıştı. Kaynaklar bu videodaki cihazın "gerçek 4 inçlik iPhone" olmadığını belirtiyorlar. Bunun yanı sıra 9to5Mac, 4 inçlik iPhone modeli ile ilgili yeni bilgiler verdi.

Firmaya yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, 4 inçlik iPhone, iPhone 5s'in gelişmiş bir versiyonu olacak. Bunun yanında bu cihazda, iPhone 6'nın 8-megapiksel arka kamera, 1.2-megapiksel ön kamera, Apple Pay için NFC çipi, A8 işlemci ve daha hızlı Wi-Fi gibi gelişmiş bağlantı özellikleri olacak.

Diğer taraftan 5s'e benzer bir tasarıma sahip olacak olan 4 inçlik iPhone modelinin kenarlarının ise, 6 ve 6s gibi daha kavisli olacağı söyleniyor.

6s ile aynı renk seçeneklerine sahip olacak olan modelin isminin ise daha önce iddia edildiği gibi 6c ya da 7c değil, "iPhone 5se" olacağı belirtildi.

"N69" kod adlı bu modelin adının açılımının ise İngilizce "special edition" yani "özel versiyon" olduğu söyleniyor.
Diğer taraftan iPhone 6s'teki Live Photos özelliğine de sahip olacağı söylenen modelin Mart ayının sonlarına doğru ya da Nisan'ın başlarında tanıtılması bekleniyor. Bunun yanında Apple, bu modelin yanında bir de Apple Watch'un yeni versiyonunu açıklayacak.

Son olarak bu modelin fiyatının ise 450 dolar civarında olmasının beklendiğini söyleyelim.