2 sonuçtan 1 ile 2 arası
Ağaç Şeklinde Aç4Beğeni
  • 4 gönderen Le0n

Konu: IOS 11 Wifi ve Bluetooth Kapanmıyor! (Bu bir özellikmiş)

  1. #1
    Le0n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik Tarihi : 25.02.14

    Cihaz : iPhone 7

    Beğeni : 1680

    Mesajlar : 2.891

    Kahve IOS 11 Wifi ve Bluetooth Kapanmıyor! (Bu bir özellikmiş)

    Her geçen gün yeni bir hatası ortaya çıkan iOS 11’in güvenlik açığı sayılabilecek bir hatasını daha güvenlik araştırmacısı Andrea Barisani ortaya çıkardı. Apple’ın yeni işletim sistemi ile yeniden düzenlediği denetim merkezinde Wİ-Fİ ve Bluetooth bağlantısını kapattığını zanneden kullanıcıların aslında bu özellikleri kapatamadığı anlaşıldı.

    İsim:  10F390BB-D72D-493D-B94A-432BC36B092F.jpeg
Görüntüleme: 571
Büyüklük:  19.8 KB (Kilobyte)

    Apple’ın iOS 11’i yayınladığı andan itibaren yükleyen kullanıcılar, cihazlarında birçok sorun ve aksaklıklarla karşılaşmaya başladı. Apple kullanıcılarının canını sıkan bu sorunlara tepkiler yağarken güvenlik araştırmacısı Andrea Barisani, yeni bir sorunu daha gündeme getirdi.

    Teknoloji devi denetim merkezinde getirdiği yenilik ile kullanıcıların beğenisini toplamayı başardı. Lakin bu yenilik ve değişiklik aksaklıkları da beraberinde getirdi. Barisani’nin söylemi ile güvenlik açığı sayılacak hata denetim merkezindeki Wİ-Fİ özelliğinde fark edildi.

    -8985064e-b936-48fd-977e-e226f19aa258jpeg

    Android cihazlarda olduğu gibi denetim merkezinden kolayca açılıp kapatılabilen Wİ-Fİ, Bluetooth gibi özellikler iOS 11’de ne yazık ki bildiğimiz gibi çalışmıyor. Yani denetim merkezinde Wİ-Fİ veya Bluetooth’u kapatmak istediğinizde cihaz Wİ-Fİ veya Bluetooth’u komple kapatmıyor. Sadece bağlı olduğu cihazlarla bağlantılarını koparıyor. Wİ-Fİ veya Bluetooth hala açık kalmaya devam ediyor.

    Durumu keşfeden ve bir güvenlik açığı olarak değerlendiren güvenlik araştırmacısı Andrea Barisani, hatayı fark eder etmez bu konu hakkında tweet attı. Attığı tweette potansiyel saldırılardan endişeleniyorsanız, Anakart'a Bluetooth ve Wi-Fi bağlantısını kesmeniz gerekiyor. Ancak iOS 11'de anakarttan bağlantı kesilmiyor sadece bağlantınız kopartılıyor ifadelerine yer verdi.

    Kaynak: YeniŞafak


    Not: Apple’a mail atmıştım bu konuyu ilk farkettiğimde. Daha sonra bana dönüş yaptılar ve bu durumun bir ÖZELLİK olduğunu hata olmadığını söylediler. İlginç.


  2. #2


    Üyelik Tarihi : 06.05.14

    Beğeni : 1

    Mesajlar : 30



    Arkadaşlar 2 gündür Benin iPhone 6 bu durumda Bluetooth anahtarı bir türlü açılmıyor.
    Ağ ayarlarını unut dedim Reset ettim yine olmadı. Kısa yoldan açıyorum hemen geri kapanıyor


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
Yasal Bildirim
Sitemizde paylaşım yapan tüm üyeler T.C.K 20.'ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.'cü maddesinin (2).'ci fıkrasına göre kendi konularından kendileri sorumludur. AppleYardim.Org hakkında yapılacak olan hukuksal ve diğer şikayetleri iletişim bölümünden yönetimle iletişime geçilmesi halinde AppleYardim.Org yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve sizlere geri dönüş yapılacaktır.
Sitemizle ilgili merak ettikleriniz ve iletişim için buradan bize mail gönderebilirsiniz.
Bizi Takip Edin