Apple'ın CEO'su Tim Cook hızını alamadı, Android'i bir kez daha yerin dibine soktu!

Apple CEO'su Tim Cook, uygulama geliştiricilere iOS'u överken, rakip platform Android'in sürümlere bölünmüş olmasının yazılımcılar için adeta bir kabus olduğunu söyledi.

Cook, Apple'ın şimdiye dek satmış olduğu 600 milyona yakın iPhone, iPod Touch ve iPad'in yüzde 93'ünde iOS 6 kullanıldığının altını çizdiği konuşmasında, Android işletim sisteminin en yaygın sürümünün yüzde 37'lik bir oranla 2010 yılında çıkmış olan Gingerbread olduğunu ifade etti. Son sürüm Jelly Bean, Android kullanıcılarının yüzde 33'lük bir kesimi tarafından kullanılırken, Ice Cream Sandwich yüzde 26'lık bir paya sahip.

Android cephesindeki sürüm bölünmüşlüğünün yazılım geliştiriciler için yarattığı sıkıntılara değinen Apple CEO'su memnuniyet anketlerine göre iPhone kullanıcılarının Android kullanıcılarına göre telefonlarını yüzde 50 daha fazla kullandıklarını söyledi.

"Bu durum hiç de şaşırtıcı değil zira iPhone kullanıcıları telefonlarını daha çok seviyorlar" şeklinde konuşan Cook, yazılımcılara iOS ekosistemine dahil olmanın avantajlarını sıralarken, iOS'un geliştiricilere şimdiye dek 10 milyar dolara yakın para kazandırdığını ve bu miktarın yarısının geçtiğimiz yıl elde edildiğini belirtti.