Birçok yeni özellikle gelen ve arayüzü tamamen değişen iOS 7'nin renk düzeninin nereden geldiğini merak ediyorsanız konuya göz atmalısınız.

Apple’ın işletim sistemi iOS 7, Beta sürümleriyle oldukça ses getirdi. iPhone ve iPad’e sahip olan bazı kullanıcılar iOS 7’nin beta sürümlerini denedikten sonra birkaç şeyden şikayet etmişti.

İşletim sisteminin yazı stilinin çok ince olması ve renk tasarımının çok parlak ve daha çok bayanlara hitap ediyormuş gibi olması Apple’a giden şikayetlerden bazılarıydı. Bu haftanın başında yayınlanan 3. Beta sürümü ile iOS 7’nin yazı stili Helvetica Neue Light’tan Helvetica Neue’ya dönüş yaptı.

iOS 7'nin simgelerinin değişmeyeceği artık üçüncü beta sürümü ile neredeyse kesinleşti. Reddit’den bir Apple hayranı iOS 7’nin bu parlak renk tasarımının ve simgelerin nereden geldiği ile ilgili bir araştırma yapmak istedi.

İsim:  v1373529099.jpg
Görüntüleme: 55
Büyüklük:  85.0 KB (Kilobyte)

Resimdeki çizime bakacak olursak bu araştırmanın başarılı bir şekilde sonuçlanmış olduğunu görebiliriz. Eski Apple logosunun gökkuşağı renklerinin aynı renklerine sahip olan iOS 7 simgeleri ile Apple’ın tasarımcı Jony Ive ile biraz eskiye gitmek istediklerinin bir kanıtı olsa gerek.

iOS 7 ile uygulama simgelerinin tasarımını yaparken kullanılan çizginin iPod Shuffle, Mac Mini ve Apple TV ürünlerinin tasarımını yaparken de kullanılmış olması dikkatlerden kaçmadı.

İsim:  da1373529254.jpg
Görüntüleme: 56
Büyüklük:  84.3 KB (Kilobyte)

WWDC 2013’te iOS 7 ile ilgili bu kadar çok şey açıklandıktan ve betalarının yayınlanmasından sonra, Apple’ın renk tasarımında herhangi bir değişiklik yapacak olması oldukça imkansız görünüyor.

iOS 6 ve iOS 7 arasındaki tasarım farklılığı Apple’ın tablet ve akıllı telefon rekabetini sürdürmesi için oldukça önemli gibi görünüyor. Bakalım Apple bu tasarım ile iOS'in liderliğini sürdürebilecek mi?

Alıntıdır.