Uygulama geliştiricilerinin mobil platformlar için geliştirmiş olduğu uygulamalardan en büyük beklentisi bir getiri elde etmek olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Mobil platformların mağazalarında binlerce ücretli uygulama bulunurken, bazı uygulama geliştiricileri iOS ve Android platformları için geliştirmiş oldukları uygulamaları ücretsiz olarak sunuyor.
<!--more-->
Bu uygulamalar ücretsiz olarak sunulmasına karşılık, reklamları kaldır veya uygulamaya ek seçenekler ekle gibi birçok uygulama içi satın alma seçeneklerini barındırıyor.
Business Insider’ın yapmış olduğu araştırmalara göre geliştiricilerin App Store’dan daha fazla gelir elde ettiği ortaya çıktı. Uygulama geliştiricileri, ücretsiz olarak sunduğu uygulamalardan Google Play Store’dan 0.27 Dolar kazanırken, App Store’dan indirilen uygulama başına ortalama 1 Dolar kazanıyor.

Biraz önce bahsettiğimiz uygulama içi satın alma seçenekleri ise geliştiricilerin kazançlarına büyük bir katkı sağlıyor. Geliştiriciler, uygulama içi satın alma seçeneklerinden Google Play Store’dan ortalama 0.43 Dolar kazandırırken, App Store’dan yine 1 Dolar kazanıyor.