İsim:  tekno.png
Görüntüleme: 59
Büyüklük:  260.8 KB (Kilobyte)

Eylül ayında resmiyet kazanması beklenen telefon için iddialar artmaya başladı.


Samsung’un son iki yılda benimsediği stratejiyi 2013 yılında da devam ettirecek. Güney Koreli üretici yılın ilk yarısı için Galaxy S serisini amiral gemisi modeli olarak belirlerken, yılın ikinci yarısında ise phablet segmentinde konumlandırılan Note serisi dikkat çekiyor. Mart ayı içerisinde Galaxy S4’ü tanıtarak dikkatleri üzerine çeken Samsung cephesinde merakla beklenen bir diğer telefon ise Galaxy Note III olacak.

Galaxy Note ve Note II’ye baktığımızda işlemci noktasında S serisinden daha hızlı frekanslara sahip oluyor. İşlemci birimleri aynı kalırken, artış gösteren diğer detaylar ise batarya kapasitesi ve büyüyen ekran oluyor. Galaxy Note III için söz konusu iddialara bakıldığında Exynos 5 octa işlemcisi bekleniyor. Bir diğer beklenti ise uzun süre Galaxy S4 ile ismi anılan Cortex A15 mimarisinde üretim gösteren 4 çekirdekli Exynos 5440 işlemcisi. Grafik biriminde ise PowerVR SGX544 yerini Mali cephesinden bir çözüm bekleniyor. 3000mAh kapasitenin üzerinde bir pile sahip olacak telefon için ekran boyutunun 5.9-inç olacağı iddia ediliyor.

Ekran Galaxy S4’te olduğu gibi Gorilla Glass 3 ile korunacak. PHOLED teknolojisine sahip olduğu bildirilen ekranın Full HD çözünürlükte olacağı bildirilirken, kamera noktasında ise 13MP çözünürlüklü bir sensör bekleniyor.

Telefonda sunulacak yazılım desteğine göz attığımızda ise Android 5.0 Key Lime Pie ve Touchwiz Nature 2.0 bekleniyor. Ayrıca Galaxy S4’te yer alan yazılımsal desteğin yanı sıra S-Pen destekli uygulamalar da telefonda dikkat çeken diğer detaylar olacak.
not:alıntıdır.