-ust-duzey-guvenligi-ve-goz-alici-sikligi-ile-dunyanin-en-guvenli-telefonu-solarinjpg

Hayatımızı kolaylaştırmak için kullanmış olduğumuz günlük araçların birçoğunu akıllılaştırıyoruz. Fakat bütün bilgilerimizi, özel fotoğraflarımızı ve hatta banka hesap bilgilerimizi belleklerine kaydeden bu akıllı cihazlar ne kadar güvenilir? Bazı tanınmış firmalar bu konuda müşterilerinin güvenliğini sağlamak için cihazlarındaki güvenlik sistemlerini geliştirmelerine rağmen, yine de ne kadar güvende olduğumuz halen daha merak konusu olarak kalıyor. Geçtiğimiz günlerde en tanınmış firmalardan biri olan Apple’nin başı FBI ile dertte idi. Müşteri kayıtlarına sahip olmak ve kullanmış olduğumuz Apple ürünlerinden bizleri takip etmek isteyen FBI, Apple firmasına savaş açmıştı.

Sonrasında ise teknolojik cihazlar üreten birçok firma Apple’nin arkasında durmuştu. Daha sonra ise mahkemeye taşınan bu konu, FBI’ın iPhone güvenlik duvarını aştıklarını ve Apple ile işbirliğine gerek kalmadığını açıklamasıyla son bulmuştu. Artık iyice paranoyaklaşmamıza neden olan bu olaydan sonra ne yapacağımızı ve hangi ürünleri almamız gerektiğini bilemezken, Sirin Labs şirketi Solarin adındaki dünyanın en güvenli telefonunu ürettiklerini duyurdu. Üretimi tamamlanan bu cihaz şimdilerde satışa sunulacak. Dilerseniz bu güvenli cihazın özelliklerine birlikte daha yakından göz atalım.

İşte karşınızda göz alıcı şıklığıyla dünyanın en güvenli telefonu:

Dünyanın En Güvenli Akıllı Telefonun Tasarımı

-dunyanin-en-guvenli-akilli-telefonun-tasarimijpg

Akıllı cihazlar piyasaya sürüldüğünden beri çeşitli uygulama ve görünümlerle huzurlarınıza gelmeye devam ediyor. Şirketlerin birçoğu görünüme ve teknik özelliklerine önem verseler de güvenliğimizi göz ardı edebiliyorlar. Sirin Labs tarafından meydana getirilen dünyanın en güvenli akıllı telefonu Solarin, Gresso altın kaplama akıllı telefon Regal Gold kadar etkileyici bir görünüme sahip olmasa da güvenlik özellikleriyle piyasadaki bütün akıllı telefon modellerini gölgesinde bırakmayı başarıyor. Karbon ve titanyumun yanı sıra pırlantalarla döşeli altın kasalı versiyonlara da sahip olan Solarin, sağlamış olduğu üst düzey güvenlik sayesinde tanınmış markaların arasından sıyrılarak adının duyulmasını sağlıyor. Fibre Black Carbon Titanium, Fibre Black Carbon DLC, Fibre Black Carbon Yellow Gold ve Crystal White Carbon DLC adlı dört adet kasa seçeneği ile piyasaya sürülen bu Android özellikli akıllı telefon, aklımızı başımızdan alacak gibi görünüyor…

Özellikleriyle Teknolojik Bir Kale: Solarin

-ozellikleriyle-teknolojik-bir-kale-solarinjpg

Görünüm özelliklerinden daha çok kullanıcı güvenliği üzerinde duran Sirin Labs şirketi, üst düzey güvenlik teknolojisine sahip Solarin adındaki bu kullanışlı akıllı telefonu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Solarin adındaki bu eşsiz akıllı telefon, host tabanlı network koruması sağlamasının yanı sıra 256 bit çip düzeyi ile VoIP sesli arama şifrelemesi ve e-mail şifrelemesi de sağlıyor. Bugüne kadar üretilmiş dünyanın en pahalı akıllı telefonu olarak kabul görülen Solarin, özellikle zengin ve ünlülerin kullandığı en lüks akıllı telefonlar arasında yer alacağa benziyor.

Sirin Lab Üretimi Güvenli Solarin Telefonun Fiyatı

-sirin-lab-uretimi-guvenli-solarin-telefonun-fiyatipng

Güvenlik ve tasarım özelliklerinin dışında lazer otomatik odaklı 24 megapixel kamera, 5.5 inç 2K IPS ekran ve özel bir parmak izi okuyucu ile donatılan Solarin; sahiplerinin piyasada bulunan birçok akıllı telefonda bulunmayan bir deneyimi de yaşamalarını sağlıyor. Aynı zamanda güçlü 8 çekirdekli Qualcomm işlemci, 4 GB RAM, 128 GB hafıza ve 4000 mAh batarya gibi gösterişli teknik özelliklere de sahip olan Solarin; su geçirmez kasasıyla birlikte yaklaşık 14 bin dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

Birçoğumuz akıllı telefon almak istediğimizde, bu cihazların sadece yeni model oluşlarına ve nasıl bir görünüme sahip olduklarına dikkat ederiz. Fakat ne kadar güvenli olup olmadıklarını sorgulamak aklımıza gelmez. Önceleri sadece bir komplo teorisi olduğunu düşündüğümüz “bizi dinliyorlar” cümlesinin artık sadece deli saçması bir teori olmadığını anladık. Başta FBI olmak üzere başkaları tarafından da bilgilerimize, konuşmalarımıza ve hatta özel fotoğraflarımıza kolaylıkla ulaşılabiliyor. Ancak Sirin Labs’ın bu güvenli akıllı telefonu ile artık bilgilerimizin emin ellerde olduğunu düşünebiliriz. Peki, birlikte incelemiş olduğumuz dünyanın en güvenli akıllı telefonu ile ilgili sizlerin düşünceleri nelerdir?


Kaynak: Göz Alıcı Şıklığı ile Dünyanın En Güvenli Telefonu: “Solarin” | Paratic