Apple'ın 5. nesil iPad'i ve iPad mini 2'yi tanıtacağı etkinlik çok yakında düzenlenebilir. Yeni nesil iPad'lerin muhtemel özelliklerini şimdiden öğrenmek için haberimize göz atın.

Apple'ın geçtiğimiz ay düzenlediği iPhone etkinliğinden sonra, yeni nesil iPad'lerini ne zaman tanıtacağı herkes tarafından merak ediliyordu. Her yıl olduğu gibi Ekim aylarının sonlarına doğru düzenlenmesi beklenen iPad etkinliği hakkında bugün bir açıklama yapıldı.


AllThingsD'den John Paczkowski, Apple'ın iPad etkinliğinin 22 Ekim tarihinde Amerika'nın San Francisco şehrinde düzenleneceğini belirtti. J.Paczkowski bu bilgiyi Apple'ın içerisindeki güvenilir kaynaklardan elde ettiğinin altını çizdi. Eğer bu bilgi doğru ise önümüzdeki günlerde Apple, iPad etkinliği için davetiyeleri göndermeye başlayacaktır.


Etkinlikte tanıtılacak yeni nesil iPad'lerden söz edecek olursak; 5. nesil iPad'in, 64 Bit mimarili A7X işlemciye, 8 Megapiksel kameraya ve daha küçük bir çerçeveye sahip olması bekleniyor. iPad mini 2'nin ise A6 veya A6X işlemciye, çok düşük bir olasılıkla Retina ekrana ve 8 Megapiksel bir kameraya sahip olması bekleniyor.


Ayrıca iPad 5 ve iPad mini 2'de aynı iPhone 5s'te olduğu gibi Touch ID adındaki parmak izi sensörünün kullanılacağı da söylentiler arasında yer alıyor.

İsim:  basliksiz-11381267422.jpg
Görüntüleme: 264
Büyüklük:  105.5 KB (Kilobyte)

iPhone 5s ile gelen uzay grisi, altın rengi ve gümüş renk seçenekleri, Sonny Dickson'ın sızdırdığı görsellerden görünen kadarıyla iPad 5'te de kullanılacak.


iOS 7'de oluşan sorunların ise iOS 7.0.3 sürümü ile düzeltileceğini ve bu sürümünde etkinliğin hemen sonrasında yayınlanma olasılığının çok yüksek olduğunu belirtelim.