3 sonuçtan 1 ile 3 arası

Konu: unlocked iphone 7 aldım ancak türkiyede geçersiz sim hatası alıyorum

  1. #1


    Üyelik Tarihi : 01.02.14

    Cihaz : iPhone 4S

    Beğeni : 1

    Mesajlar : 46

    Post unlocked iphone 7 aldım ancak türkiyede geçersiz sim hatası alıyorum

    selam arkadaşlar,
    arkadaşım iphone 7 siyle ilgili bir sorun yaşıyor yardımcı olabilir misiniz?
    kendisinin ağzından sorun tam olarak şudur:

    "Geçen yaz 25 Temmuz'da Amerika - Ohio'dan bir Best Buy'dan full price ödeyerek IPhone 7 aldım. Almadan önce unlocked almam gerektiğini biliyordum. Çalışanlara da aldığım telefon Türkiye'de çalışır mı diye detaylıca sordum. Bir yeri kontrol edip evet çalışabilir dediler. Bende ona güvenerek aldım. Toplamda vergiyle beraber 850 dolar gibi bir şey tuttu. Orada da AT&T diye adlandırılan bir operatör kullanıyordum. Bu AT&T hattımı yeni aldığım telefonda kullanmaya başladım. 2 ay sonra Türkiye'ye döndüm. Ama maalesef telefon buradaki SIM kartımı algılamadı. 'SIM GEÇERSİZ' adlı bir hata aldım. Biraz araştırınca telefonumun SIM kilitli olduğunu anladım. Aldığım yere mail attım hemen dönüş yapıp ABD'de iken kullandığınız operatörünüzle görüşmeniz lazım bunu ancak onlar çözebilir dediler. Ben de AT&T'ye ulaştım. Bana bir site linki verdiler IMEI numaramı mailimi falan girip bekledim ama maalesef ki bir mail daha geldi. Telefonunuzu açamayız pre-paid yani aydan aya ödeyen bir kullanıcı olduğunuz için aboneliğinizin başlangıcından 6 ay sonra açabiliriz dediler. Bu arada aboneliğim ne en ufak bir fikrim yok. Ne zaman başlamış diye sorduğumda temmuzda diye cevap aldım. Yani büyük ihtimal telefona sim kartını takıp aktif ettiğim anda başladı. Bu durumda 6 aylık sürenin sonu 24 Aralık'a denk geliyor. 2 ay gibi bir süre var ama bu süre içerisinde ben telefonumu kullanamıyorum. Geçici olarak GEVEY diye bir cihaz duydum. Ama onuda piyasada bulamadım.

    Piyasada IPhone 7 için GEVEY cihazını ucuzundan nereden bulabilirim?

    SIM kilidimi açmak için illa 6 ay beklemek mi zorundayım yoksa başka bir yöntem bilen var mı?"

    yardımlarınızı bekliyoruz. teşekkürler. iyi forumlar.
    IPHONE 4S 16 GB BEYAZ 6.1.3 JB (EMEKLİ) // IPHONE 6S 16 GB SPACE GRAY 9.3.3 PANGU JB


  2. #2


    Üyelik Tarihi : 13.01.17

    Beğeni : 4

    Mesajlar : 15

    Merhaba.Benim de kullandığım telefon simkilitli.Telenor cihazı ve satın alma tarihinden 24 ay sonra açabiliriz diyor Telenor.Bu süre içinde gevey kart ile sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.Bir araştırın nette gevey konusunu.Her modelin ve ios yazılımının kartı farklı.Benimki güncellemeyi bile sorunsuz yapıyor.Sadece şebeke giderse"servis yok"hatası veriyor.Ama sim uygulaması ile yine aktif hale getiriyorum. https://m.dhgate.com/search.do?key=G...id=&tag=&scht= Bu siteden çok ucuza alabilirsin.Ben ordan aldım.15 gün içinde geldi Çinden.


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

  3. #3
    sinanterzioglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik Tarihi : 12.08.16

    Cihaz : iPhone SE

    Beğeni : 4

    Mesajlar : 69

    Bende yurt dışı cihazı aldım amerika sim kart olayını nasıl öğrenebilirim 4aylık süre başlamasın diye sim kart takmadım henüz A1662 model iphkne se cihaz

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
Yasal Bildirim
Sitemizde paylaşım yapan tüm üyeler T.C.K 20.'ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.'cü maddesinin (2).'ci fıkrasına göre kendi konularından kendileri sorumludur. AppleYardim.Org hakkında yapılacak olan hukuksal ve diğer şikayetleri iletişim bölümünden yönetimle iletişime geçilmesi halinde AppleYardim.Org yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve sizlere geri dönüş yapılacaktır.
Sitemizle ilgili merak ettikleriniz ve iletişim için buradan bize mail gönderebilirsiniz.
Bizi Takip Edin