Sayfa 1/11 123 ... SonSon
104 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: iPhone Jailbreak Rehberi (Geniş Anlatım & Tüm Açıklamalar)

  1. #1
    AtknUludag - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik Tarihi : 20.12.12

    Cihaz : iPhone 6S

    Beğeni : 3666

    Mesajlar : 7.169

    Flaş iPhone Jailbreak Rehberi (Geniş Anlatım & Tüm Açıklamalar)


    iPhone Jailbreak Rehberi (Geniş Anlatım & Tüm Açıklamalar)



    @Le0n arkadaşımızın detaylı epub uzantılı jailbreak rehberi
    Alıntı Le0n Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kitabı kendim hazırladım toplam 88 sayfa. İçeriğinde yeni başlayanlar için jailbreak hakkında bilgiler, nasıl yapıldığı, önemli tweaklar ve repolar, olası hatalar ve çözümleri gibi önemli konular var. Jailbreak işine yeni başlayanların işini görecektir.

    Kitapta illaki eksiklikler hatalar vardır bunları buradan veya iPhoneLe0n@icloud.com adresinden mail atarak bildirirseniz güncellemede düzeltirim.

    Eski versiyonları indiren olduysa buna yeni tweaklar ekledim. Şu anki sürümü 1.1'dir.


    Kitaptan Görüntüler


    Eklenti 4943 Eklenti 4944

    Eklenti 4945 Eklenti 4946



    Merhaba Arkadaşlar,
    Bu konuyu jailbreak hakkısında bilgisi olmayan kullanıcılar için açtım. Sitemizde SHSH Kaydı alma ve jailbreak ile ilgili birçok anlatım var ama hepsi ayrı ayrı konularda bulunmakta ve bu yüzden kullanıcılar her konuyu bulmakta zorluk çektiği için böyle bir konu açmaya karar verdim. İlk Önce Jailbreak Nedir Onla başlayalım

    Jailbreak Nedir ?

    Jailbreak'ın kelime anlamı " hapisten kaçış " anlamına gelmektedir. Niye böyle bir ad koymuşlar derseniz bildiğiniz gibi iPhone,iPad Cihazlarındaki iOS İşletim sisteminde birçok kısıtlama mevcut. Sistem dosyalarına erişemiyoruz. Bunu ortadan kaldıran bu aracın adına bu yüzden jailbreak demişler. Cihazımızı jailbreak'leyince AppStore'deki birçok paralı uygulamaya ücretsiz sahip olabiliyoruz tweak yükleyebiliyoruz. Cihazımızı daha da kişiselleştirebiliyoruz.

    Tweak Nedir ?

    Tweak'ın da kelime anlamı araç, eklenti gibi bir anlama gelmektedir. Tweak'leri cihazımızı jailbreakledikten sonra kurabiliyoruz. Peki bu tweak ne işe yarar ? Hemen cevabını vereyim. Tweak ile cihazımıza bazı özellikler kazandırıyoruz. Mesela bildirim merkezine Wi-Fi, 3G, Kişisel Erişim noktası vb. araçlarını ekleyebiliyoruz. Bunun için NCSettings kurmalıyız. Yada Home tuşunu kullanmamak için Zephyr Adındaki tweak. Yada tek tıkla açık uygulamaları kapatma gibi birçok güzel tweak mevcut. Bununla ilgili forumumuz da ki tweak bölümünü inceleyebilirsiniz.

    Sim Kilit Nedir?
    Sim kilidi genellikle Amerika'dan alınan cihazlar için kullanılan bir tabirdir. Apple'ın anlaşma yaptığı SIM şirketleri, sattıkları cihazın sadece kendi SIM kartlarıyla çalışmasını sağlayacak bir yöntem geliştirmiştir. Böylece aldığınız bir AT&T sim kilitli bir cihaz Türkiye'de Turkcell ile çalışmaz. Ve telefonu alan kişi anlaşması olan SIM şirketini kullanmaya mecbur olur. Bununla ilgili ayrıntılı bilgi için linkteki konuyu inceleyebilirsiniz:
    >>> SIM Kilidi Nedir? Nasıl Açılır? (@iPoint) <<<


    Jailbreak Cihazımıza Zarar Verir Mi ? Garanti Dışı Kalır mı ?
    Jailbreak yazılımsal bir hack olduğundan kesinlikle zarar vermez. En kötü cihazınızın yazılımında sorun olur bunu da iTunes programıyla restore(Fabrika Ayarları) yaparak düzeltebilirsiniz. Ayrıca jailbreak işlemine başlamadan önce kesinlikle iTunes ile yedek alınız. Aksi taktirde jailbreak yaparken oluşan bir hata da dosyalarınız silinebilir. Jailbreak yapmak cihazımızın garantisini etkilemez. Cihazınızı servise göndereceğiniz zaman iTunes ile restore ederek gönderirseniz kesinlikle cihazınızın önceden jailbreak'lı olduğunu anlayamazlar.

    Jailbreak Yapmak İstiyorum Nasıl Yapacağım ?
    Jailbreak yapmak için ilk önce cihazınızın Modelini ve iOS Sürüm bilgisini bilmeniz gerek. Buna Ayarlar -> Genel -> Hakkında Kısmına gerlerek Sürüm ve Model kısmından öğrenebilirsiniz. Ardından bu foruma giderek gerekli jailbreak programını indirmeniz gerekmekte. Eğer yardıma ihtiyacınız var ise bu foruma giderek yardım konusu açabilirsiniz.
    Jailbreak işlemin başlamadan önce kesinlikle iTunes ile yedek alınız. Ardından temiz bir restore çekiniz. Şunu belirtim. Şimdi iTunes ile restore ederken iTunes En güncel iOS Sürümünü yüklemektedir. Ayrıca şuan güncel iOS 6.1.3 Sürümünün jailbreak'ı olmadığı için cihazınıza 6.1.2 kurmanız gerekmektedir. Bununla ilgili geniş anlatım sitemizde mevcut ;
    >>> 6.1.2 Sürümü Kullanırken 6.1.2 Sürümüne Restore %0 Risk (@f.e.a.r) <<<
    >>> iOS 6.0, 6.1, 6.1.2 Evasi0n 1.5.3 Untethered Jailbreak Çıktı !! (iPhone 5,4S,4,3GS - iPad) (@aTKn) <<<

    Cydia Nedir ?

    Cydia jailbreak ile gelen bir uygulamadır. Cydia'ya eklenen repolar yani kaynaklardan cihazımıza eklentiler, fontlar, uygulamalar, tweakler yükleyebiliyoruz. Ayrıca Cydia programında SHSH Kayıtlarımız tutulur. Yani Cydia jailbreak'ın tamamıdır aslında..

    SHSH Kaydı Nedir ? Nasıl Alınır ?

    Her bir iPhone’un benzersiz bir ECID etiketi vardır bu etiket sayesinde cihazınızda yüklü olan firmware (işletim sistemi sürümü) Apple tarafından imzalanır. Bu şekilde Apple sizin telefonunuzu iTunes üzerinden tanımlar ve buna göre kontrollerinizi yapar her yeni sürüm çıkışında yine apple tarafından eski sürümün imzalanması (tanımlama) biter ve cihazınız yeni sürümle imzalanır böylece sizler iTunes üzerinden daha eski bir sürüme geri dönüş yapamazsınız. Mesela cihazınızı yanlışlıkla iTunes’ten update ederek iOS 6.1.3 sürümüne geçirdiniz, siz geriye dönük olarak cihazınızı iOS 5.1.1′e geri döndüremeyeceksiniz demektir.

    İşte bu noktada SHSH kaydı dediğimiz, cihazınızın etiketi ile yüklü olan sürümün birlikte tanımlanmasını sağlayan ve imzalama dediğimiz bu sistemin jailbreakli telefonlarca Cydia üzerinden otomatik olarak tanımlanması veya bir program vasıtası ile telefonunuza ait SHSH kaydının bilgisayara kaydedilmesi gerekir. Böylelikle sizler mesela iOS 6.1 yüklüyken jailbreak yapılan bir telefonun cydia veya bilgisayarınıza alınan SHSH kaydı ile iOS 6.1′e geçmiş bile olsanız tekrar eski sürüme veya daha da eski olan 5.1 veya 5.1.1 sürümüne geri dönüş yapabilirsiniz, yeter ki geçilmek istenen sürümlerin shsh kaydı bulunsun. Kısacası SHSH kaydı, yükseltilen sürümden geriye dönmek adına kullanılır ve bunun için gereklidir.
    >>> TinyUmbrella ile SHSH Kaydı Alma ve Sorgulama (@aTKn) <<<

    Cihazım Sim Kilitli, Jailbreak Nasıl Yapacağım ?

    Bunun için kullandığınız version'daki baseband'ı korumanız gerek. Bunu da Sn0wbreeze programı ile yapabilirsiniz. Sn0wbreeze ile Baseband Prevation modda custom firmware hazırlamanız gerek. Bununla ilgili anlatım yakın zamanda sitemize eklenecektir.

    Jailbreak'den Sonra Paralı Uygulamaları Nasıl Kuracağım ?

    Bunun için birkaç uygulama kurmanız gerek. " repo.appleyardim.org " reposunu sources kısmına ekleyerek Search Kısmından 25PP Uygulamasını aratıp sağ yukarıdaki İnstall yazısına tıklayarak kurabilirsiniz. Menüye gelen uygulamaya girerek indirmek istediğiniz ücretli uygulamayı arama kısmına yazarak indirebilirsiniz. Bu programın bazı yerleri çince olduğundan anlamakta zorluk çekebilirsiniz. Bunun için iPaSt0re, Zeusmos ve vShare gibi harici programlarda mevcut. Ayrıca ücretli uygulamaları illa telefona indirmek zorunda değilsiniz. Bunun için Bilgisayarınızdan ipastore.me adresine giderek oradan indirdiğiniz ipa uzantılı dosyayı iTools ile de cihazınıza kurabilirsiniz. Bunun için gerekli linkler altta ;
    >>> Cydia Repoları ve Cydia'ya Repo Ekleme (@aTKn) <<<
    >>> Zeusmos - Şu Ana Kadarki En İyi Installous Alternatifi (@iPoint) <<<
    >>> iPaStore v1.1 (Installous Alternatifi) (@aTKn) <<<
    >>> 25PP Crack'li iPa İndirme Kaynağı (Installous Alternatifi) (@aTKn) <<<
    >>> iTools (iTunes Alternatifi Hatta Daha İyisi) (@iPoint) <<<




    Konu iPoint tarafından (20.04.13 Saat 17:11 ) değiştirilmiştir.
    GameOver94, Samaritan, yeman ve 14 diğerleri bunu beğendiler..
    Kişisel mesajla desteğimiz yoktur. Lütfen adminlere mesaj göndermeyiniz. Sorunuz varsa destek bölümlerine konu açınız.



  2. #2
    by_yup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik Tarihi : 20.12.12

    Beğeni : 7736

    Mesajlar : 14.463

    Eline sağlık kardeşim geniş ve anlaşılır bir anlatım olmuş
    AtknUludag ve TeknoÖmer bunu beğendiler.


    Sadece vip üyelere özel mesaj ile destek verimektedir.




  3. #3
    iPoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik Tarihi : 20.12.12

    Beğeni : 4574

    Mesajlar : 13.996

    Bu işlerde yeni arkadaşlarımız için çok faydalı bir anlatım.
    TeknoÖmer ve AtknUludag bunu beğendiler.


    -Live Free or Die-



    Özel mesaj (PM) ile desteğimiz yoktur.
    Cihazlarınız hakkında sorularınız için Destek & Yardımlaşma bölümlerimize konu açınız.

  4. #4
    bilalakman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik Tarihi : 15.03.13

    Cihaz : iPhone 5/FU

    Beğeni : 108

    Mesajlar : 128

    benim için çok yararlı bir konu oldu çok teşekkürler
    iPoint bunu beğendi.

  5. #5
    iPoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik Tarihi : 20.12.12

    Beğeni : 4574

    Mesajlar : 13.996

    Rica ederiz
    Alıntı bilalakman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim için çok yararlı bir konu oldu çok teşekkürler


    -Live Free or Die-



    Özel mesaj (PM) ile desteğimiz yoktur.
    Cihazlarınız hakkında sorularınız için Destek & Yardımlaşma bölümlerimize konu açınız.

  6. #6
    CentilmeN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik Tarihi : 13.05.13

    Cihaz : iPhone 5/FU

    Beğeni : 1

    Mesajlar : 5

    Merhabalar Sitenize Bugün İtibari İle Üye Oldum Biraz Gezinme Fırsatı Buldum. Gerçekten Güzel İşler Yapıyorsunuz. Üye Olma Amacım Real Racing 3 Oyununu Oynaya Oynaya Sıkıldım. Dedim Bunun Bir Hilesi Yokmu Çok Uğraştırıyor. Bu Vesile İle Aranıza Katıldım. JB Çok Duymuştum. Fakat Hiç Denemedim. Sürümümü Dün İtibari İle Güncelledim.6.1.4 Sürümündeyim İphone 5 Kullanıcısıyım. JB Konusunda Yardımcı Olabilecek misiniz? Acaba. Veya Yeni Sürüme Uygulanıyor mu? Nasıl Oluyor Ayrıntılarını Bilmiyorum. Aydınlatabilir misiniz? En Azından.

  7. #7
    HaYaLeT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik Tarihi : 26.03.13

    Cihaz : iPhone 5/FU

    Beğeni : 459

    Mesajlar : 1.031

    Alıntı CentilmeN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar Sitenize Bugün İtibari İle Üye Oldum Biraz Gezinme Fırsatı Buldum. Gerçekten Güzel İşler Yapıyorsunuz. Üye Olma Amacım Real Racing 3 Oyununu Oynaya Oynaya Sıkıldım. Dedim Bunun Bir Hilesi Yokmu Çok Uğraştırıyor. Bu Vesile İle Aranıza Katıldım. JB Çok Duymuştum. Fakat Hiç Denemedim. Sürümümü Dün İtibari İle Güncelledim.6.1.4 Sürümündeyim İphone 5 Kullanıcısıyım. JB Konusunda Yardımcı Olabilecek misiniz? Acaba. Veya Yeni Sürüme Uygulanıyor mu? Nasıl Oluyor Ayrıntılarını Bilmiyorum. Aydınlatabilir misiniz? En Azından.
    Keske guncellemeseydin Jailbreak yok iOS 6.1.4 e
    Real racing hilesi hile istekleriniz konusunda olmali

  8. #8
    AtknUludag - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik Tarihi : 20.12.12

    Cihaz : iPhone 6S

    Beğeni : 3666

    Mesajlar : 7.169

    Alıntı CentilmeN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar Sitenize Bugün İtibari İle Üye Oldum Biraz Gezinme Fırsatı Buldum. Gerçekten Güzel İşler Yapıyorsunuz. Üye Olma Amacım Real Racing 3 Oyununu Oynaya Oynaya Sıkıldım. Dedim Bunun Bir Hilesi Yokmu Çok Uğraştırıyor. Bu Vesile İle Aranıza Katıldım. JB Çok Duymuştum. Fakat Hiç Denemedim. Sürümümü Dün İtibari İle Güncelledim.6.1.4 Sürümündeyim İphone 5 Kullanıcısıyım. JB Konusunda Yardımcı Olabilecek misiniz? Acaba. Veya Yeni Sürüme Uygulanıyor mu? Nasıl Oluyor Ayrıntılarını Bilmiyorum. Aydınlatabilir misiniz? En Azından.
    Aramıza hoşgeldiniz Teşekkür Ederiz
    Malesef 6.1.3 dahil olmak üzere üst sürümlere jailbreak çıkartılmadı. Benimde cihazımda wifi sorunu var restore etmem gerek sırf jailbreak gitmesin diye restore etmiyorum Jailbreak çıkınca Jailbreak & SimKilit forumunda konusu paylaşılacaktır zaten
    Kişisel mesajla desteğimiz yoktur. Lütfen adminlere mesaj göndermeyiniz. Sorunuz varsa destek bölümlerine konu açınız.


  9. #9
    HaYaLeT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik Tarihi : 26.03.13

    Cihaz : iPhone 5/FU

    Beğeni : 459

    Mesajlar : 1.031


  10. #10
    CentilmeN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik Tarihi : 13.05.13

    Cihaz : iPhone 5/FU

    Beğeni : 1

    Mesajlar : 5

    Alıntı aTKn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aramıza hoşgeldiniz Teşekkür Ederiz
    Malesef 6.1.3 dahil olmak üzere üst sürümlere jailbreak çıkartılmadı. Benimde cihazımda wifi sorunu var restore etmem gerek sırf jailbreak gitmesin diye restore etmiyorum Jailbreak çıkınca Jailbreak & SimKilit forumunda konusu paylaşılacaktır zaten
    Teşekkür Ederim. Sayın Atakan... Hoşbuldum. İphone Kullanıcısıyım Ama Sizler Kadar Ayrıntıya Sahip Değilim Zamanla Platformunuzdan Öğreneceğiz Artık. Sürüm Güncellemesi Yapmıyorum O Halde Bundan Sonra. 6.1.4 Jailbreak Çıktığında Açıklaması İle Beraber Yapılır Muhakkak. Oradan Yapmaya Çalışırım. Yapamazsam Sizleri Tekrar Rahatsız Ederim.
    AtknUludag bunu beğendi.

Sayfa 1/11 123 ... SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
Yasal Bildirim
Sitemizde paylaşım yapan tüm üyeler T.C.K 20.'ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.'cü maddesinin (2).'ci fıkrasına göre kendi konularından kendileri sorumludur. AppleYardim.Org hakkında yapılacak olan hukuksal ve diğer şikayetleri iletişim bölümünden yönetimle iletişime geçilmesi halinde AppleYardim.Org yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve sizlere geri dönüş yapılacaktır.
Sitemizle ilgili merak ettikleriniz ve iletişim için buradan bize mail gönderebilirsiniz.
Bizi Takip Edin