Apple'ın ekosistemi içerisinde ayrı bir yere sahip olan Mac bilgisayarlar için tehlike çanları çalıyor! Güvenlik araştırmacılarının yeni bulduğu güvenlik açığı yüzünden hackerlar çok basit bir şekilde Mac'inize sızabiliyor.

-hack-apple-system-integrity-korumasipng

Geçmişten günümüze kadar ki bütün OS X sürümlerini etkileyen bu kritik güvenlik açığı yüzünden hackerlar bütün verilerinize erişim sağlayabiliyor!

Apple, OS X için işletim sistemininin çekirdeğine yerleştirdiği, sistemin internet çıkış ve girişlerinde yaşadığı bütün işlemleri gözden geçiren bir güvenlik sistemi kullanıyor. Bulunan güvenlik zaafiyeti, Apple'ın kullandığı bu güvenlik sistemini devre dışı bırakarak, adeta bilgisayarınızı ele geçiriyor. (CVE-2016-1757) Kod numarasına sahip güvenlik zaafiyeti sayesinde hackerlar Mac bilgisayarınızda root, yani en yüksek düzeydeki kullanım yetkilerine sahip olabiliyorlar. Bu da sizi kameranızdan dahi izleyebilirler anlamına geliyor. Bütün dosya sisteminize erişim sağlayabilen hackerlar, istediğini sizin haberiniz dahi olmadan alıp sisteminizden iz bırakmadan çıkabiliyorlar.

Apple, elini çabuk tutarak bu açığı El Capitan 10.11.4 sürümünde kapattı. Eğer bir Mac kullanıcısıysanız, işletim sisteminizi güncel tutarak bu açıktan korunabilirsiniz.

Kaynak: SDN