2 sonuçtan 1 ile 2 arası
Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 gönderen iPoint

Konu: Macintosh'da Uygulama İkonlarını Değiştirmek

  1. #1
    iPoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik Tarihi : 20.12.12

    Beğeni : 4574

    Mesajlar : 13.996

    Macintosh'da Uygulama İkonlarını Değiştirmek

    Arkadaşlar şimdi sizlere Mac'lerinizde dosya, klasör, uygulama ve aygıtlarımızın ikonlarını nasıl değiştireceğimizi göstereceğim. Kolay anlaşılır olması için resimli anlatım yaptım. Burada kullandığımız ikonları indirmek için aşağıdaki siteleri kullanabilirsiniz. Bu ikonlar özel hazırlanmış ve uzantısızdır. Png formatlı ikonları kullanarak bu işlemi yaparsanız sonuç alamazsınız. Aşağıdaki sitelerden ikonları indirip deneyebilirsiniz.




    -1png

    İsim:  2.png
Görüntüleme: 433
Büyüklük:  230.6 KB (Kilobyte)

    -3png

    Bu şekilde ikonu değiştirebilirsiniz. Ancak bi süre sonra beğenmeyip geri dönmek isteyebilirsiniz. Bu durumda Backspace veya Delete tuşunu kullanarak orjinal simgeye dönebilirsiniz.

    Ayrıca Mac'inizde NTFS harddiskin ikonunu değiştirmek isteyebilirsiniz. Ama bu normal yollarla mümkün olmayacaktır. Çünkü Mac'in NTFS formatına yazma yeteneği yoktur. Bu sorunu en basitinden Paragon NTFS programı ile aşabilirsiniz. Bu programı indirip 10 günlük deneme süresince NTFS harddiskinize yazma yeteneğine sahip olabilirsiniz. Ve yukarıdaki anlatımla ikonu değiştirebilirsiniz.

    Ayrıca ikon değişimi için başka yollar da vardır. Bunlardan biri CandyBar adlı programdır. Bu programı indirerek ikon değişimini çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

    Bir başka yol ise özellikle uygulama ikonlarının değişiminde işe yarayan bir yöntem. Bu yöntem için icns uzantılı bir ikona ihtiyacınız var. Yukarıda verdiğim sitelerde bu tür ikonlara ulaşabilirsiniz.

    Icns uzantılı ikonumuz hazırsa önce Uygulamalar klasörüne gidiyoruz. İkonunu değiştirmek istediğimiz uygulamaya sağ tıklayıp Paket İçeriğini Göster diyoruz. Sonrasında Contents/Resources dosya yolunu izleyerek buradaki icns uzantılı uygulamanın ikonunu buluyoruz. Bunu silip bu yeni ikonumuza sildiğimiz ikonla aynı ismi ayarlıyoruz.

    Oturumu kapatıp açtığımızda ikonumuz değişecektir.
    by_yup ve Justice bunu beğendiler.


    -Live Free or Die-



    Özel mesaj (PM) ile desteğimiz yoktur.
    Cihazlarınız hakkında sorularınız için Destek & Yardımlaşma bölümlerimize konu açınız.


  2. #2
    by_yup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik Tarihi : 20.12.12

    Beğeni : 7736

    Mesajlar : 14.463

    Eline sağlık yine dört dörtlük bir anlatım yapmışsın kardeşim


    Sadece vip üyelere özel mesaj ile destek verimektedir.




Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
Yasal Bildirim
Sitemizde paylaşım yapan tüm üyeler T.C.K 20.'ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.'cü maddesinin (2).'ci fıkrasına göre kendi konularından kendileri sorumludur. AppleYardim.Org hakkında yapılacak olan hukuksal ve diğer şikayetleri iletişim bölümünden yönetimle iletişime geçilmesi halinde AppleYardim.Org yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve sizlere geri dönüş yapılacaktır.
Sitemizle ilgili merak ettikleriniz ve iletişim için buradan bize mail gönderebilirsiniz.
Bizi Takip Edin