Kedi gibi bir iPhone telefonunuz olsun ister miydiniz?

Patentler, birçok teknoloji firması için çok önemli. Patent başvurusu yapılırken illa ki o başvurulan şeylerin hayata geçirilmesi planlanmıyor, ama bir yandan fikirler hem güvence altına alınıyor hem de yeni fikirlerin doğmasına zemin hazırlayabiliyor. Apple, sürekli patent haberleri gelen teknoloji şirketlerinin başlarında geliyor. Bu kez gündeme gelen patent ise, dayanıklılık üzerine.

Geçtiğimiz sene yaptığımız bir haberimizde, Apple'ın düşmelere karşı dayanıklılık sağlayan bir patent başvurusunun olduğunu ve yeni modellerinde bazı önlemler alabileceğini dile getirmiştik. Detaylar için buraya bakabilirsiniz. Yeni yayınlanan patent bilgilerinin de yine dayanıklılık üzerine fikirlerden oluştuğunu görüyoruz (Hatta bunlar aynı patentle ilgili diğer bilgiler olabilir, çünkü birkaç yıl önce alınmış).

Gizmodo'da yer alan bilgilere göre Apple, düşmelere karşı telefonlarının dayanıklı olabilmesi için "kedi gibi dört ayak üzerine düşme" formülü üzerinde çalışıyormuş. Eğer telefon elinizden veya bir yerden düşerse, zeminle buluşana kadar en az zarar alabilecek şekilde kendini yeniden konumlandıracakmış. Böylece cihazın en az zararla kurtulması ve en hassas bölge olan ekranın kırılmaması amaçlanıyormuş.

Tabii dediğimiz gibi, bu belirtilenler bir gün gerçekten kullanılır mı, bunu şimdiden "evet" olarak yanıtlamak çok zor.