KGI Analisti Ming-Chi Kuo, Apple’ın mevcut 12 inçlik Retina ekran MacBook çözümünü geliştirmek adına yaptığı çalışmalarda ilerleme kaydettiğini ifade etti.

Bu bağlamda şirketin ürün geliştirme stratejileri çerçevesinde, yeni nesil 13 inçlik MacBook cihazını 2016 yılının üçüncü çeyreğinde kullanıcılara sunabileceğini belirtti.

Yeni Macbook Nasıl Olacak?
Analist Kuo, yeni ürünün mevcut sürüme oranla daha gelişmiş bir laptop deneyimi sunmasına rağmen, birçok özelliği de bünyesinde devam ettireceğini dile getirdi.

Yeni MacBook cihazında, yüksek çözünürlüklü Retina ekranlar, hızlı I/O teknolojisi, kuvvetli dokunmatik trackpadler, Macbook Air yükseltmeleri gibi özelliklerin yer alması beklenirken, mevcut polikarbonat yapının korunacağını sözlerine ekledi.

MacBook Pro da Geliyor!
Analist ayrıca MacBook Pro cihazının 2016 yılının son çeyreğine doğru kullanıcılara sunulabileceğini söyledi.

Yeni MacBook Pro modellerinde ise, dokunmatik parmak izi tanıma teknolojisi, OLED dokunmatik bar, USB-C, Thunderbolt 3 ve alüminyum kasa özelliklerinin kullanılacağını ifade etti.

Apple’ın bilgisayar sektöründeki mevcut konumunu, MacBook Pro, MacBook Air çözümleri ile sürdürmeyi planladığı Apple Insider'daki haberde yer aldı.

Kullanıcıların mevcut laptop piyasasında tercihlerini Apple’ın yeni ürünlerinden yana kullanmaları için en erken temmuz ayını beklemeleri gerekecek.

sdn'den alıntıdır.