Arkadaşlar öncelikle merhaba. 2009 senesinden bu yana aktif olarak iPhone kullanan biri olarak ilk defa başıma gelen bir durum yaşıyorum. Telefonumu 3 ay önce internet üzerinden bilinen bir siteden iphone 6 64Gb silver aldım. Herhangi bir problem olmayan cihazım yaklaşık 1 ay önce birkaç sorun çıkardı.



Sorunlarım şöyle:

1- Home tuşu dönem dönem çıt şeklinde bir ses çıkarıyor. Bu bazen kendinden geçiyor ve belirli bir süre sonra tekrardan başlıyo. Tıklama iki kademeliymiş gibi oluyor. İlk kademe bastığımızda herhangi bir işlem olmuyor. İkinci kademede ise home tuşu görevini yapıyor. Ama sorunlu olduğu dönemde gerçekten insanı sinir ediyor.

2-Ekranın sağ alt bölümüne bastırdığımda klik klik diye bir ses geliyor. Yerine oturmamış ekrana bastırdığımızda yerine oturuyormuş gibi oluyor ve ses yapıyor. Öyle yüksek oranlarda bir baskı yapmakta gerekmiyor. Zaten kullanırken şans eseri farkettim. Ekranda ki sorunu yaşamadan önce home tuşu için apple desteği aradım ve telefonda görüştüğüm faruk isimli oldukça kibar ve yardımsever arkadaş bu sorunun olmaması gerektiğini ve konuyla alakalı zorlu yada akasya appstore’dan randevu almamı ve orada ki arkadaşlara göstermemi söyledi. Bende yaklaşık 1 aydır randevu almaya çalışıyordum ve randevuyu bu akşam alabildim. Ekranımda ki sorun devam ediyor ama home tuşu şu an için normal. Zaten sürekli olan bir durum değil.

Sizlerden öğrenmek istediğim:

1 – Yaşadığım bu problemler gerçekten birer sorun mu? Yani genel olarak tüm telefonlarda var mı yoksa bana özel bir problem mi? Yada gerçekten bir problem mi? ( Cihazınızı %100 iç rahatlığı ile kullanamıyorsunuz. Bu bir gerçek.)

2 – Aldığım randevu üzerine yaşadığım durum bir problem ise appstore’a gittiğimde izlemem gereken yol nedir? İnternetten yapmış olduğum araştırmalarda çoğu zaman hiçbirşey yok cihazınızda denilerek geri gönderilmiş insanlar. Tabi değişim alan insanlarda mevcut. Zorlu appstore deneyimi olan arkadaşlar varsa hangi çalışana gitmeliyim sizce?

3 – 3000 TL vererek aldığınız bir cihazda böyle sorunlar yaşayıp bu cihazı böyle kullanmaya devam mı etmeliyim?

Verdiğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.